Ел. инструментите. Консумативи.
ozimen - специалист
Днес отворих перфоратора за смяна на четки и почистване от прахоляка.Като извадих ротора от задната част(дръжката) забелязах ,че леглото на задния лагер е разбито.Въпроса е леглото на лагера сменя ли се или същия лежи направо на корпуса.С гледане не мога да преценя как е ?Усеща се и миризма на стопена пластмаса.Лагера е сменен преди около 300 дупки фи 10 и малко къртене.
Kumay - майстор
Лагера лежи в пластмасата.
Тялото струва 29.00лв. Ще се наложи да смениш и гумената втулка - 6.85 лв!
Машината истинска ли е или от по-светлосините? Че на Макита лагер да е за смяна е събитие! :?
ozimen - специалист
Прикачен файл:
P051011_18.11[01] (Medium).JPG
P051011_18.11[01] (Medium).JPG (69.9 KиБ) Видяна 5986 пъти
Това е.Доста зор е видял за 5 години. :-D
Kumay - майстор
ozimen написа:
Това е.Доста зор е видял за 5 години. :-D
Личи си! Как е напред в механиката? Пипана ли е досега?
Kumay - майстор
ozimen написа:
Не.
Тогава помисли дали да не го занесеш в сервиз. Да не излезе, че напразно купуваш части! Може да е сериозен ремонта! За да стигнеш до блокирал лагер - не доста, а много работа е видяла тази машина!
Spokoiniq - майстор
леле, все едно сте го връзвали на бронята на буса и един ден "разходка" по асфалта :shock:
ozimen - специалист
Прикачен файл:
P061011_13.24[01] (Medium).JPG
P061011_13.24[01] (Medium).JPG (79.63 KиБ) Видяна 5909 пъти
Прикачен файл:
P061011_13.23[02] (Medium).JPG
P061011_13.23[02] (Medium).JPG (59.74 KиБ) Видяна 5909 пъти
Прикачен файл:
P061011_13.23[01] (Medium).JPG
P061011_13.23[01] (Medium).JPG (71.15 KиБ) Видяна 5909 пъти
Днес смених гумената втулка на лагера.Личи си ,че има нараняване и по пластмасата в която лежи втулката.Пластмасовия корпус го имаше в сервиза на цена около 20лв.но ми се стори по различен ,макар да ме убеждаваха че ставал за няколко модела.Лагера не е сменян,защото мисля,че е добре.
Kumay - майстор
Този по-различния да не беше по-синкав?
Цената, която ти дадох е на Макита България!
ozimen - специалист
Това е в сервиза на макита за варна-башмайстора.Цвета си беше същия.Може и да са сбъркали цената че много време търсиха инфо за нея.Втулката е на същата цена като твоята.А при теб как е положението с корпуса-наистина ли става за няколко модела или ме лъзнаха в сервиза. :?

Тема "Макита 2450.Въпрос за ремонт?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: