Ел. инструментите. Консумативи.
krasimir_stoi4kov - напреднал
Здравейте :) След неуспешен опит с една евтина китайска стойка реших да си взема някоя качествена и изпитана. За момента съм се спрял на Wolfcraft 5027 Изображение и ето тази на Sparky Изображение . Дайте съвет коя да избера?
Анонимен1
При тези цени на стойките аз бих се замислил за втора употреба настолна бормашина. Аз имам тази на Спарки, върши работа, но със сигурност не бих дал 90 лева за нея ако трябваше да купувам сега.

От колеги съм чувал, че Wolfcraft-a са доста скъпи и не толкова качествени колкото очакваш. Но ако някой има стойката нека той каже.
EDI - майстор
Волф-ската е със зъбна рейка, което предполага стабилност на конструкцията и воденето на инструмента.Друг е вече въпроса, как е направена, луфтовете и т.н.Не съм я виждал на живо, не мога да кажа нищо.Имам стойка на СПРАКИ, поне при мен е бетон.Вчера си правих шаблон да дървени дибли /тези дни ще пусна някоя и друга снимка ,какви ги свърших/, та ми трябваше пробиване строго вертикално.Натегнах инструмента и свредлото към него /ползвах плоско Ф8/ и с калибровъчния прав ъгъл премерих дали свредлото евертикално към плота.Оказа се, че нещата на идеални и нямаше никакво отклонение.Та СПАРКИ мога да я препоръчам като стабилна, масивна и точно изработена стойка.
mitko64 - майстор
Mиналата събота(21.11) на софийския битак гледах една много солидна конструкция,чугунена, обаче за шинйка 57мм. Искаше и 100лв. собственика, но предполагам може да се пазари човек. Тази събота може пак да е там.
ZEDYCUS - майстор
От Спарки стойката съм доволен, издържа бая годинки използване. Не трябва да се прекалява със стягането на болта за регулиране на дълбочината, аз прекалих -скърши се и се наложи заварка, точно когато ми трябваше. Засега държи.
Търсих по миналата седмица стойки и видях само тази на Волкфрафт- ужасно тънка отливка, тънка тръба за колоната и се отказах от нея. :partyman:

Прикачен файл

Picture 019.jpg
Trakehner1 - специалист
mitko64 написа:
Mиналата събота(21.11) на софийския битак гледах една много солидна конструкция,чугунена, обаче за шинйка 57мм. Искаше и 100лв. собственика, но предполагам може да се пазари човек. Тази събота може пак да е там.
Явно е за машина от типа на BZ16A, тази с големия лагер отпред. Аз търсих такава стойка доста време и накрая продадох машината и взех DeWalt D21805 за която имам стойка и е точно тази на Спарки. Баща ми я е купувал, в нас е поне от 7-8 години и се ползва много често. Моите впечатления са добри, единствено гумения тампон на дръжката се разкъса с времето и сега се движи по нея.
krasimir_stoi4kov - напреднал
Тук http://olx.bg/ad/stoyka-za-bormashina-I ... 3b2954d3e0 гледам и една от старите наши , та се чудя и за нея :partyman:
Тази на Wolfcraft може да ми я даде един приятел за 130лева :-D
nikolson - майстор
Тази и тази ми изглеждат еднакви-ЗММ София. Тази ми се струва по-удачна от Волфкрафт, а и е с менгеме. Моята е Блек енд Декер, стойка с бормашина, подобна на това
Прикачен файл:
stoika.PNG

и мога да я препоръчам. Само че старите бормашини на марката, които са истински професионални машини, са с много разнообразни по мощност двигатели. Моята е с 450 ватов мотор и много висока скорост на втора предавка. Купих комплекта за 35 лева :-D , ама гледам не изпадат често (даже хич) такива оферти.
шоп - майстор
Минал съм през какви ли не фабрични и самоделни стойки за бормашини. Нито една фабрична марка стойка не е оправдала очакванята ми цена-качество.

Затова от доста време използвам една настолна бормашина ПН 161, която купих на цената на скрап и която ще ме надживее.

П.П ако някой се интересува как може да си направи самоделна много здрава и без луфтове стойка с помоща на кормилна рейка от автомобил, мога да кача снимки на моята. От гърбавите Вартбурзи е направена:-)))
Поздрави!
Kirilpm - специалист
https://istatic.bazar.bg/photosbazar/b7 ... 8a7d5a.jpg
Аз заложих на това,имах стойка от старите български за елпромските бормашини,но просто не е същото,това си има и ремъчни предавки и реверс,практически никакво износване и добра мощност,не се е случвало да спре с по-голяма бургия,само смених патронника с по-голям мисля че беше до 16мм и добавих диодна лампа на 12в според мен е идеална за профи работа,толкова е тежка че и на дивана да я сложите няма проблем със стабилността и вибрациите.Не съм сигурен за модела но е доста древна.

Тема "Стойка за бормашина -мнения" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: