• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
emosms - специалист
Къде има такова нещичко?
Dremel ?

Задача - рязане на подов цокъл, фаянс.
Разширявам един отвор за врата.
Касата има первази, не искам да ги кърцам със зегето.
Няма как да бръкна с флекс и диамантина без да нарежа пода.
Не ми се кърти и перваза, че половината вече е зад един гардероб...

Инструменти - винтоверт.....
Нямам прав шлайф, но ми трябва малка диамантинка с ос.
Ще стане ли на бавни обороти, ако намеря такава диамантина?
Става въпрос за 5 санта ряз, подов теракот.

Поздрави
ZEDYCUS - майстор
Moга да ти услужа с един мулти.. райдър. Eто това чудо на китайската техника Изображение
Но вероятноста да не свършиш работа е 80 % , с него се мъчех, като ремонтирах коридора за гардероба, да чистя стари фуги в фаянса и не успях. Това с оригиналния нож за фаянс в комплекта, не се справи нацяло и с рязането на касата. :lol:
Па ако си мераклия ще го дам на половин цена демек 40 лв(80лв беше нов)в гаранция още година мисля, то след тая реклама няма кой да го вземе. :cool:
EDI - майстор
Ми купи му свестен нож бе, Ванка. :lol: Моя СКИЛ и той 80 лева, ама реже като ламя, хем с китайски ножове от ИБЕЙ :-D .
emosms - специалист
Това горе вибрира, нали?
Как ще отрежа плочка с него, не е идеята да я сваля и да разделя фугата със съседната, ами да я отрежа на място.
Цокъл, на ъгъла с пода, без да засегна подовата плочка (много).

Та си мислех за някаква диамантинка до Ф30 примерно, но с ос за монтаж на прав шлайф или бормашина.
EDI - майстор
Има такива дискове с оси, продават се на много места, но с мултито е по-лесно и бързо и няма да нараниш пода.Има дискове и прави ножове с посипка за рязане на керамика.
mitko64 - майстор
С мултито ме съмнява да отреже татакот. Рязал съм мек фаянс(монтански), но на твърди фаянсове има проблеми(даже прегрях едно ножче на Бош). За гранитогрес и таракота можем да забравим.. Ако е по фугата, става. Иначе съм рязал каса и первази по новото ниво на под- това е точната машинка. В лидълският комплект от 276 части, за дремел, има 2 броя диамантинки, Ф22мм., с 8 отвора,за ос 3,2мм., но не съм ги пробвал как и какво реже.
EDI - майстор
Аз съм рязал теракотена плочка, с малко зор ножа се справи.Виж, грес не съм рязал, там вероятно няма да станат нещата.
ZEDYCUS - майстор
EDI
Ми купи му свестен нож бе, Ванка. :lol: Моя СКИЛ и той 80 лева, ама реже като ламя, хем с китайски ножове от ИБЕЙ :-D .
Не си заслужава да наливам пари, трябваше ми веднъж. Втори път надали ще се сетя за него. :lol:
emosms - специалист
Не съм мислил за таква мулти вибрираща машинка, не се сещам за какво може да ми трябва в момента.
Като се има предвид че всичките инструменти ми са боклуци и не знам кога ще издъхнат, едва ли ще я взема сега, но благодаря :).

Малката ми бормашина и излиза бутона и тр. специален усет да работиш с нея :).
Голямата бормашина е райдер пак, има късмета почти да не я ползвам за бетон (засега).
Представям си как ще издълбая конзола за контакт с боркорона 65, или да избия в панел Ф120 за въздуховод (има удар без въртене, смях) - НИКАК !!!
Имам един мрежов винтоверт райдер, който без проблем къса винт на дюбел осмица, но патронника се клати като **й, и му се изключват от самосебе си скоростите :(, уж е в гаранция още, ама ми трябва...

Те, това намерих засега - само обяви от частни лица. Цели комплекти за две битчета, за тази странична задача... не знам.

диск 1

диск 2
sirko - специалист
Точно този райдър купих минатала седмица от практикера (беше на промоция) рязах первазите на вратите че слагам плочки в коридора, стана идеално! Но няма нож/приставка за керамика, само за дърво и метал са. Купих го за еднократна употреба ама се държи не е изгорял :-D То преди 4-5 години така купих един кътрач уж само за 10кв. теракот и още не се е предал пущината а не го жаля хич.
  • 1
  • 2

Тема "диамантинка за прав шлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: