Ел. инструментите. Консумативи.
nobreak - специалист
Здравейте. Колебая се между 2 модела на Einhell BT-RS 420 E и Einhell TC-RS 38 E, като единият го дават обороти на празен ход 6000-13000 и брой трептения 12000-26000, а другия го дават вибрации в минута 6000-13000....Вълнува ме кое е по добре да се вземе с по големите обороти или с по малките? Цената е аналогична...
EDI - майстор
Вземи синия, на книга го дават с константна електроника.И двата са с 2 мм ексцентрицитет, синия е малко по-мощен.
nobreak - специалист
EDI написа:
Вземи синия, на книга го дават с константна електроника.И двата са с 2 мм ексцентрицитет, синия е малко по-мощен.
По мощен е да, но с по малко трептения в минута....това ме колебае. Какво значи константна електроника?
Анонимен1
nobreak написа:
EDI написа:
По мощен е да, но с по малко трептения в минута....това ме колебае. Какво значи константна електроника?
Теоретично значи, че държи еднакви обороти под различен товар. Колко е вярно на практика при айнхел друг въпрос, но пак е по-добре отколкото да няма. Ако не е спешен, може да изчакаш, излизат промоции на Dewalt за добри пари. Може да пишеш на Ники(kumay) да те ориентира какво има и за какви пари.
Chefo77 - майстор
Колега, надявам се знаеш на какви цени са машинките при Ники и че нямат нищо общо с тези на Айнхелите :wink:
От двата не бих взел нито единия, без да го подържа малко в ръцете си докато работи! Проблемът на евтините машини от този тип е, че имат много вибрации. Зверски вибрации.
Анонимен1
Chefo77 написа:
Колега, надявам се знаеш на какви цени са машинките при Ники и че нямат нищо общо с тези на Айнхелите :wink:
От двата не бих взел нито единия, без да го подържа малко в ръцете си докато работи! Проблемът на евтините машини от този тип е, че имат много вибрации. Зверски вибрации.
Така е да, просто исках да има идея колко ще струва хубава машина на промоция. Сега гледам, че по-скъпия от двата е 74 лева в практикер. При Ники по едно време имаше девалт на 156 лева или нещо такова. Вярно два пъти по-скъпо, но мисля, че поне и толкова по-добро. Ако не го позволява бюджета е ясна работата. Иначе съм съгласен, че е нйа-добре да отиде на място да го пробва, че да не го изхвърли след 30 мин работа после :-D
ivanj - специалист
Chefo77 написа:
И не вършат никаква работа.
nobreak - специалист
По принцип не ми е нужен скъп уред, не че не искам, не ме разбирайте неправилно. Трябва ми на вилата да изшкуря дюшемето и като си правя някоя дървения да си ошкуря някоя дъска, че се запалих по дървените работи :). Не знам по подходяща машина за шкурене....
mitko64 - майстор
Да не те отчайвам , ама дюшеме, опитай поне с лентов шлаиф. И на мене ми се заформя едно стълбище от дъб, та разчитам на лентовия, а кьошетата ще ги боря с делта шлаиф.Иначе колегите са прави, и евтините ексцентрици си вършат работа, но след два часа работа ти тръпнат ръцете много неприятно.
nobreak - специалист
Да кажем дюшемето ще го изтрая, но ще ми върши ли работа за заглаждане на дъски или да търся друг инструмент?

Тема "Лаишки въпроси за ексцентършлайф" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: