Ел. инструментите. Консумативи.
velinsl - специалист
Интересува ме как стои положението с тези инструменти.
Предполагам, че трябва да има и компресор за въздух. Интересува ме изцяло любителски до 150лв. естествено гледам и нови и втора ръка. Ще ми се наложи обаче за първи път да държа такова нещо в ръката си.
До колкото прочетох не работят с пироните от магазина, а има някакви лентовани, т.е. специални.
Интересува ме това първото.
https://www.youtube.com/watch?v=qVs-boR89CM
До какви размери на пироните е такер и пистолет?
EDI - майстор
Има електрически ТАКВАЙС, кове пирони до 35 мм за около 150-200 лева, има и до 50 мм за около 250-300 лева.Иначе търси НОВУС, цени около 150 лева за пирони до 16 мм.За пневматичен ти трябва и компресор, така се вдига цената.
lov - майстор
Като гледам клипчето колегата го интересува по точно такера с иглите. Същия който имаше и в лидъла и обсъждан доста в темата.Кове както игли така и кламери с дължина го 45мм.
toolegittoquit - майстор
Имай предвид, че такерите далеч не се представят еднакво добре при всякакви повърхности. :) Аз исках да кова кабели с един Stanley(който го имах), но се отказах. Уж предназначен за това, а прави повече поразии, отколкото полезно. Сега имам един Novus за тапицерски цели предимно.
velinsl - специалист
Не знаех, че има и електрически изцяло.
Ще ги видя и тях, но в последствие компресора ще може да се използва за боядисване/локриване на повърхностите с пистолет за боядисване съответно. За това не го смятам като оскъпяване.
Ликове ще може ли към електрическите?
При пироните как е положението - специални ли са или стават тези от обикновенните железарии?
Илчо Илиев - майстор
Колега, като за начало обясни точно какво искаш да ковеш за да можем да ти кажем какво ще ти свърши работа....
Аз от 3 г. работя с такива инструменти и с ''пирони'' и със скоби/телбод и с кламери(двоен пирон).., но са на въздух
Работя с различни размери,според зависи какво ще се кове, скобите са на 16/18 мм, пироните са от 20 до 35мм,кламерите 30-35мм..
Кове се предимно чам,но понякога и липа, но няма проблем и при по-твърди дървесини, поне при тези размери...
Купих си ел такер, дават му да кове пирони и кламери до 25 мм,но в по-твърди дървесини не става, слабички са..
Имам и телбод механичен, той бие 8 мм скоби и за тапицерски неща става,но за твърди дървесини е малко относително....
За тези инструменти си има специални пирони/кламери,не става с обикновени,за него вид си има специални такери...
Така,че за да получиш възможно точен отговор/съвет, кажи точно какво мислиш да правиш...
velinsl - специалист
Планирам евентуално да постоя един "бърз" гараж и отгоре му стая.
За това още планирам бюджета.
Така и не разбрах за пироните специални ли са или магазински нормални пирони се "лентоват".
Chefo77 - майстор
Разбира се, че са специални. И обикновените (с главичка), и иглите (без главичка). За вторите мисля, че има само пневматика. На лента са и двата типа, така се продават. Например Райдър 25 мм пирони са под 9 лева за 5 000 броя.
А електрически такери има колкото искаш. Например ТУК
Имай предвид, че много от такерите НЕ могат да работят и с игли, и със скоби. Чети добре на всеки какво му дават като консуматив и дали ще ти върши работа изобщо!
Илчо Илиев - майстор
velinsl написа:
Планирам евентуално да постоя един "бърз" гараж и отгоре му стая.
За това още планирам бюджета.
Така и не разбрах за пироните специални ли са или магазински нормални пирони се "лентоват".
Аз пак да питам,кое смяташ да ковеш с тези пирони и какъв ще е материала...
Пирони нормални НЕ стават за тези такери
Това със стаята не можах да си го представя ,но....
PIP - майстор
Това, което гледаш на клипчето е за первази и тънки летвички и работи с ‘игли’, не с пирони и не става за конструкции. Ти питаш за от paslode, но цените на инструмента и консумативите няма да ти харесат. Купи си хубав чук за гаража и с оставащите 100лв се почерпете.

Тема "Такер (пистолет) за пирони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: