Ел. инструментите. Консумативи.
Xelian - помощник
Здравейте,

предстои ми да правя ремонт, необходимо е да боядисвам стени+тавани на апартамент 80 квадрата. Имам и дървени/метални огради за боядисване. До сега съм ползвал валяк и четка, но както се казва работа много време малко. За това искам да си купя някоя машинка, която да ми улесни работата и съм се спрял на:
Bosch PFS 5000 E
Изображение Изображение
Изображение
Изображение

Гледах компресори с пистолет, но изгледа да тантрузя тази бутилка ме отказва някак.
С машина с пулверизиране не съм работил и искам съвет дали ще ми свърши работа или още технологията не е добре изпипана.
За това искам съвет дали ще ми свърши работа.
Чираче - майстор
Моя пистолет е тоя http://www.topmarki.com/bosch-pfs-65-pi ... svane.html
Върши чудесна работа. Носи се на ремък, и пистолета не изморява ръката при работа.
Нямаш нужда от толкова дълъг маркуч.
toni_g79 - специалист
до сега колкото такива теми е имало,и най категоричните отговори са ,лови си четката и валяка,и не се занимавай с глупости :wink:
Xelian - помощник
Ми гледам оценките за машината са противоречиви, но защо? Защото един валяк за 8лева върши същата работа и става 3-4 пъти по-бавно или защото не са сполучливи. Това не мога да разбера.
shotik - майстор
С пистолета ще наклепеш всичко , което е под боядисваното място ,дори и около него,което е от мъглата , която се създава, докато с валяк може да има капнало тук таме, но не и като пистолета, пиша ти го като препатил от тази работа у дома.

С пистолета може да боядисаш по-дълбоки релефни места, докато с валяка не всякога става.

Валяка е евтин,дори и да го хвърлиш след това , за тази машина трябва да похарчиш 15-20 пъти повече ,а колко вода трябва да измиеш латекс , няма да повярваш.
Става за боядисване с блажна боя, авто, лакове и др, аз съм боядисвал рамки на велосипеди ,контейнер, прилично качество, но от както взех компресор, вече не я ползвам .
cat - специалист
Скоро вземах подобна машина на Вагнер и върши перфектна работа не е толкова бавно колкото ми казваха до момента съм лакирал 40 м2 ламперия и съм много доволен от качеството но нее за вътрешно боядисване много ще изцапаш .
toni_g79 - специалист
cat написа:
Скоро вземах подобна машина на Вагнер и върши перфектна работа не е толкова бавно колкото ми казваха до момента съм лакирал 40 м2 ламперия и съм много доволен от качеството но нее за вътрешно боядисване много ще изцапаш .
проблема е не в цапането,а че лака не е латекс :wink:
cat - специалист
За латекс не бих се пробвал с този пистолет
Xelian - помощник
Защо за латекс не става ли?
И аз се чудех как се почиства блажната боя от тази машина? С разредител?
- Голям ли е разхода за боядисване на огради, мрежи. Там си губя по седмица и ..
lov - майстор
Огради и мрежи с пухена ръкавичка. :-D

Тема "Система за пулверизиране на боя" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: