Здравейте, доста се чудих в кой раздел да сложа моето питане , защото не е от логически правилните... Искам да пръскам дървени материали ( плоскости, греди) с електрически вибрационен пистолет от долен вид ( някакъв райдър предполагам) с масло за хладилни компресори - мега фулл синтетика - старо... В часта за боядисването не ми изглежда правилно, защото маслото не е боя и реших да е в елекроинструменти, защото все пак пистолета е електрически. Въпроса ми е някой пръскал ли е с такива, колко издържа и има ли някакви подробности, които да сподели. Не ми е удожбно да разнасям компресор до къщата, камо ли да го оставя там ( има зуладжии) а ще ми се налага често по малко, защото старите покриви бяха направо на брашно от дървоядите и ме съмнява, че на новия чам ще му се размине. Притеснява ме, че нямам нито един да пробвам, а чувам, че са капризни за вискозитета на боята - маслото е доста рядко, много финно, ама ако не иска да пръска с него не знам с какво мога да му поправя вискозитета... не мога да му сложа разредител все пак..
Приемам и съвети от подобно естество... казаха ми , че и с пръскачка за отрови ставало ( например) ама пък то ( маслото ) не е и вода все пак.... объркана работа... А времето наближава...
п.с. Не ми трябват супер покрития и скъпи системи и техники - просто обема на работа и изискванията за качество не заслужават......

п.с. Не ми трябват супер покрития и скъпи системи и техники - просто обема на работа и изискванията за качество не заслужават......