Ел. инструментите. Консумативи.
juvesan - специалист
Здравейте, доста се чудих в кой раздел да сложа моето питане , защото не е от логически правилните... Искам да пръскам дървени материали ( плоскости, греди) с електрически вибрационен пистолет от долен вид ( някакъв райдър предполагам) с масло за хладилни компресори - мега фулл синтетика - старо... В часта за боядисването не ми изглежда правилно, защото маслото не е боя и реших да е в елекроинструменти, защото все пак пистолета е електрически. Въпроса ми е някой пръскал ли е с такива, колко издържа и има ли някакви подробности, които да сподели. Не ми е удожбно да разнасям компресор до къщата, камо ли да го оставя там ( има зуладжии) а ще ми се налага често по малко, защото старите покриви бяха направо на брашно от дървоядите и ме съмнява, че на новия чам ще му се размине. Притеснява ме, че нямам нито един да пробвам, а чувам, че са капризни за вискозитета на боята - маслото е доста рядко, много финно, ама ако не иска да пръска с него не знам с какво мога да му поправя вискозитета... не мога да му сложа разредител все пак.. :rolleyes: Приемам и съвети от подобно естество... казаха ми , че и с пръскачка за отрови ставало ( например) ама пък то ( маслото ) не е и вода все пак.... объркана работа... А времето наближава...
п.с. Не ми трябват супер покрития и скъпи системи и техники - просто обема на работа и изискванията за качество не заслужават...... :drinkers:
MamaMy - майстор
Няма проблем. Вискозитета е като на латекс. Ще свърши работа. ако си близо, бих ти дал моя.
Stefan2000 - специалист
Аз си пръскаха фасадата на къщата с такъв. Самоче Вагнер.
Да, вискозитета има значение.
Маслото го държах на слънце преди да пръскам. Последния път, беше вече по-хладно и съответно маслото по-студено и само го плюеше.
Писал съм и друг път за импрегнирането с масло. Аз залагам на двигателните масла, особенно на дизеловите, защото в тях има повече сажди, съответно токсичност, за гадовете. В трансформаторното няма сажди, колкото си е отровно, толкова.
Добавям и малко разтопен парафин за по-добра импрегнация и влагоотблъскване.
Направи процедурата във възможно най-топлото време през годината, за да проникне маслото по-лесно.
juvesan - специалист
Звучите обещаващо... относно хладилното масло да ви кажа.. никак не е полезно, бях разлял в една мандра по един панел 1 литър масло - след 2 дена беше петно цялото ппокрито нагъсто с всякви летящи твари ( а там има доста) - кацнли и там си останали...
А като живот - има ли въобще живот в "туй нещо вибрационен пищоВ " ? Че много смешно изглежда като направия....
Отнсно "най-топлото време" - а бе не знам... то остава да го напръскам " от сърце" в жегата и някой бастун ( каквито винаги е имало, има и ще има) да си метне цигарата :axe: . Май малко ме е страх, честно казано, затова си представях леко на пролет, докато още не е изсъхнало всичко като барут....
Stefan2000 - специалист
Какво да ти кажа, за тия пистолети по-принцип?
Като го взимах навремето, го мислех като нещо универсално. Взех му и плоска дюза.
Дори си боядисах тогава и колата с него. След малко полиране, стана перфектна, до колкорто можеше да е перфектен един 30-годишен Плски Фиат :-D
Но не е като пневматичен пистолет. Метлата е тясна. Има склонност да плюе при натискане и отпускане на спусъка. Това трябва да става извън повърхноста.
Иначе за огради и груби работи е идеален.
Също така идеално и за латекс в-у пръскана мазилка. Самоче тоя си има отделна пружинка-клапанче за латекс.
shotik - майстор
Имам един съветски електрически пистолет за боядисване ,ползвал съм го няколко пъти.Наистина трябва да си се упражнил някъде и после да пръскаш това ,което трябва да се пръска .Много важно е да се почиства след работа,то за всички е така,но не трябва да оставяме за после.Тази снимка намерих ,вратите на контейнера съм ги боядисвал преди 3-4 години.

Прикачен файл

CIMG1040.jpg
CIMG1040.jpg (106.75 KиБ) Видяна 4567 пъти
mitron - специалист
Здравейте аз също имам ел. пистолет за пръскане купен от Лидл и не съм доволен (може би щото е от евтините) исках да боядисам една стая с латекс като почна в краищата на метлата да плюва едни капки и ми стана ясно че трябва да се захващам с мечето.После като го разглобих да го почиствам като следвам инструкциите не мога да го сглоба 1 час се мъчих и така си го оставих :)
lov - майстор
Лятото купих едно райдърче точно за тази цел. Да напръскам един дървен навес с масло. Само че ползвах масло от винтови компресори. Като вискозитет няма разлика с твоето. Много бързо загрява и трябва да се изчаква. На края нещо не ми издържаха нервите и го напънах и изпуши. Ма нали в гаранция подмениха ми го с ново. Не че и навесчето малко две гаражни клетки и повече пръскане от двете страни докато се налее подобаващо. За това става за друго не мога да кажа.
toni_g79 - специалист
За пръскане с масло ще свърши работа,при условие,че не попаднеш на някой "петъчен" модел.Най-доброто време е през лятото ,когато е най-сухо дървото.Тогава маслото ще напие по-дълбоко..... За боядисване на фасада с такъв пистолет,според мен е несериозно да се говори ......
VLADO66 - майстор
За импрегнация трябва яко поливане с пръскачка.

Тема "Електрически вибрационен пистолет за боядисване .." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: