Ел. инструментите. Консумативи.
goodkat - специалист
Здравейте.
Искам да си купя перфоратор. Трябва ми за пробиване на отвор за врата в тухлена стена, пробиване на улей за кабел в бетонна пътека и дупки в тухли/бетон от време на време. Макс бюджет - 150 лв.
Не искам иснтрумент 2ра употреба, искам нещо с гаранция. Спрях се на Райдър защото имат 3 г. гаранция и мога да закупя локално. Проблемът е, че моделът, който харесах HD12 вече не се предлага а е заменен от HD12H.
За разлика от hd12, hd12h е с пластмасова редукторна кутия, което не ми хареса. Навсякъде където търсих локално (Практикер, Шарков) имат само hd12h. Някой знае ли дали hd12 се предлага все още?

Някой има ли hd12h да даде мнение? В интернет не можах да намеря такова от хора, които имат машината.

Благодаря предварително на всички за отговорите.
Chefo77 - майстор
По-добре поизчакай Лидл да пуснат някой от техните перфоратори.
goodkat - специалист
С какво парксайд превъзхожда Райдер? Избработка, параметри? Гаранция?
С каква редукторна кутия са ? Гледам PBH 1050 B 2 в тази обява http://olx.bg/ad/nov-perforator-parksid ... 9f8d616eb6 също е с пластмасова редукторна кутия. Имаш ли опит с него?
Chefo77 - майстор
Не, реално нямам работен опит с него. Просто Парксайд поръчват на по-реномирани производители от Райдър. Гаранцията им е много добра. Говоря за нова техника, закупена от магазин Лидл, не от нета или отвън. Т.е. Райдър нямат нищо като предимство, освен евентуално цената.
Не зная защо държиш кутията да е метална, пластмасата си има своите предимства. Като например не загрява толкова и е по-лека.
nikolson - майстор
goodkat написа:
Трябва ми за пробиване на отвор за врата в тухлена стена, пробиване на улей за кабел в бетонна пътека и дупки в тухли/бетон от време на време. Макс бюджет - 150 лв.
Имам търсеният от теб по-стар модел и се съмнявам, че може да се справи с подчертаното.
jekasus - майстор
nikolson написа:
goodkat написа:
Трябва ми за пробиване на отвор за врата в тухлена стена, пробиване на улей за кабел в бетонна пътека и дупки в тухли/бетон от време на време. Макс бюджет - 150 лв.
Имам търсеният от теб по-стар модел и се съмнявам, че може да се справи с подчертаното.
За тези операции някоя сериозна машинка под наем, ще се справи за един ден, наема при нас е около 25-30 лв за ден, за дупки от време на време ще се справи и "най-умрелия" перфоратор, който се продава в БГ.
Чираче - майстор
Когато искам машина, искам да е качествена. Може да стискам повече време, но ще е маркова. Евтиното винаги излиза по-скъпо във времето.

За това моите машини са Метабо - всичките.
Chefo77 - майстор
Чираче написа:
Когато искам машина, искам да е качествена. Може да стискам повече време, но ще е маркова. Евтиното винаги излиза по-скъпо във времето.

За това моите машини са Метабо - всичките.
Те Метабо от известно време не правят техника, адекватна на цената, която И искат ...
БЯХА име. Сигурен съм, че твоите машини са от тези времена :wink:
Чираче - майстор
Chefo77 написа:

Те Метабо от известно време не правят техника, адекватна на цената, която И искат ...
БЯХА име. Сигурен съм, че твоите машини са от тези времена :wink:
Машините са ми от 5 до 14 годишни. Нямал съм проблем с тях. Служат ми само на мен при нужда. Ако с тях си изкарвах прехраната, вероятно щяха да са професионална серия. Но вече е късно, пенсионер съм. За жалост.

Тема "Raider HD12 / HD12H" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: