Ел. инструментите. Консумативи.
harvest - специалист
здравейте колеги, имам питанка за водоструйка,коя да взема
Ще я ползвам за домашна употреба
Мисля да взема един керхер К2 от кауфланд за 120 лева с 3 години гаранция
или ми предлагат чисто нова бензинова за около 200 лева с двигател 3,6коня - не помня марката
кой ще е по удачния вариант - от магазин с гаранция на ток или бензинова без гаранция
preslav - майстор
harvest написа:
или ми предлагат чисто нова бензинова за около 200 лева с двигател 3,6коня - не помня марката
кой ще е по удачния вариант - от магазин с гаранция на ток или бензинова без гаранция
По принцип Кауфланд не ми е любимо място за купуване на ел.уреди, но гаранцията никак не е без значение. Освен това погледнах колко е най-евтината водоструйка с бензинов мотор на Кархер - 1000 лв., не ти ли е малко съмнителна разликата от 800 лв. в цената? Иначе наляганията са горе-долу идентични 100-130 бара, разликата е в дебитите, респективно мощността на мотора. От тук нататък си правиш сметката за поддръжка на бензинов и ел.мотор - ако трябваше аз да избирам клоня към Кархера.
harvest - специалист
бензиновата е донесена от Германия, но не видях каква марка е , но е чисто нова в кашон
preslav - майстор
harvest написа:
бензиновата е донесена от Германия, но не видях каква марка е , но е чисто нова в кашон
Нямам водоструйка и не възнамерявам скоро да имам - просто изказах съображения. Най-голямото ми притеснение е ниската цена - иначе от Германия идват какви ли не неща, които с ЦЕНЗУРА да ги сочиш. Кархер имат представителство в БГ, имат сервиз, предлагат аксесоари (ако решиш да надграждаш) - германският кашон какво ти предлага?
plamen6703 - майстор
harvest написа:
Като ще я ползваш за домашна употреба задавал ли си си въпроса, за какъв грездей ти е бензинова водоструйка :) и то без гаранция донесена от някъде, където някой и е взел душата и ти я предлагат на теб да вземе твоята душа и на всичкото отгоре да си платиш за това... :-D
За 120 лв. от "кауфланд" нищо не даваш, нищо не взимаш, но винаги по време на гаранцията като покаже дефект може да ти върнат парите обратно или да ти я ремонтират... и нямаш грижи...освен ако не търсиш вариант да си създадеш грижи...
dragozow - майстор
Бегай много далече от Керхер за 120 лв.
preslav - майстор
dragozow написа:
Бегай много далече от Керхер за 120 лв.
То от всяка водоструйка на тези пари трябва да се бяга, ама ако е наистина за домашно ползване с тези 3 години гаранция си е добре. Аз обикновено смятам такива еднодневки в кутии цигари, но в случая може да се сметне в брой измивания на колата - един път месечно да я миеш на края на първата година си вече на кирия, втората и третата година слагаш по 5 пари в касичката на всяко миене и след изтичане на гаранцията си купуваш нова водоструйка.
turbocharged - специалист
Всъщност с Керхер К2 ще си измиеш колата една идея по-лесно от колкото само с маркуча. Много е слаба. Имал съм такава. Купувал съм я на към 240-260 лв преди 5 години. Другите марки и модели от този размер също са подобни. Ако искаш да си миеш колата без много усилия ще ти трябва поне K4. Пък ако смяташ да икономисаш пари от миене на колата си я мий на автомивка.
Тази бензиновата е много мощна. 3.6 к.с. са 2.7 kW. Ако не е нещо наредена и те устройва да ти бръмчи и пуши за цената си е подарък. Намери някой който разбира от водоструйки и я пробвай.

Тема "съвет за покупка на водоструйка, бензинова или на ток?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: