Ел. инструментите. Консумативи.
pirat78 - напреднал
Здравейте!Имам един въпрос към запознати,които работят с тези батерии.
Какъв е начина за зареждане на li-ion батерии.По-точно за първото зареждане-колко време,и после дали трябвали да се разрежда периодично?Благодаря Ви!
sanders - специалист
Първия път се зарежда 12 часа без изключване. Следващите три пъти по 3 часа като задължително разреждаш до край. Това е валидно за всички видове литиеви батерии. Разреждането е важно, колкото зареждането. Много е важно първите няколко пъти батерията да се разреди до край. Така се формира тнар. памет на батерията.
pirat78 - напреднал
Добре.Благодаря много за полезната информация.Приятен ден!
EDI - майстор
Само малка поправка - литиевите нямат "памет".Освен това имат защита против преразреждане и презареждане, но не е добре да се оставят незаредени.
velsi - Почетен майстор
sanders написа:
Първия път се зарежда 12 часа без изключване. Следващите три пъти по 3 часа като задължително разреждаш до край. Това е валидно за всички видове литиеви батерии. Разреждането е важно, колкото зареждането. Много е важно първите няколко пъти батерията да се разреди до край. Така се формира тнар. памет на батерията.
И как ще стане тоя номер, след като съответното зарядно устройство изключва батерията автоматично след да речем един час?!
EDI - майстор
Вярно е, че изключва.Но дават да стои на зарядното 12 часа, защото нова батерия след няколко часа малко се разрежда и отново започва заряд.За тези 12 часа прави няколко цикъла на малко дозареждане, което се управлява от електрониката на самите елементи.
sanders - специалист
Някои неща може да звучат нелогично, но със сигурност за изпробвани и работят.
BAlexandrov - специалист
Има един парадокс с тази теза...
Моя позната твърдеше - През зимата няма земетресения. Аз я попитах - от къде е научила да разкаже, а тя
- От майка ми.
- А тя от къде го е прочела?
- От белите си коси!!!

Просто няма база за разговор :?
sanders - специалист
Относно вица :
За мен не е първоцел да споря с вас. За това не ми се занимава да излагам доказателства за това, което съм казал. Ако имаш различно мнение просто го кажи! Човека сам нека избере кой да послуша. Отдавна съм забелязал, че в този форум потребителите се стремят повече да си мерят пи...те отколкото да помогнат на някой. Ако не си от тях просто дай свойто мнение или замълчи!
BAlexandrov - специалист
Изобщо не е виц, истина е. Просто различен начин на мислене.

Някой неща не може да се базират на опит. За да има дискусия трябват доводи.
Вярата е определяща в религията само...

Иначе се получава точно мерене - "Така е, защото аз казвам че е така!"

Тема "li-ion батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: