Ел. инструментите. Консумативи.
Имам си маслен радиатор, който не ми се иска да изхвърлям, поради простата причина, че си работи перфектно.

Радиатора е стар български - Тропик 02

Чат-пат от тавана го сваляме, когато положението стане страшно. Като например сега. А и не само. И смея да твърдя, че работи и топли добре.

Само че има един досаден недостатък - като го включиш се чува едно "зззззззззз....", докато нагрява се чува. Което е съвсем слабо, но в тишината дразни. Затова става неизползваем за целта за отопляване на спалня. А мене в тишината и най-малките звуци ме дразнят.

Какво мога да го направя, за да мога да го накарам по-малко да жужи ? И въобще, откъде идва тоя шум ?
preslav - майстор
Извинявай, но кое му е страшното на сегашното положение? Аз също се дразня от най-малкия звук в спалнята, но за целта си включвам отоплението предварително и преди лягане гася. Това, което казваш за "зззз" ми прилича на калпав ключ, в който "жужи" искрата, което лесно се проверява като се шунтират ключовете и термо-регулатора (но само за пробата). Жужат и сухите нагреватели, врат маслата и водите на самоделките, но ако преди не е имало проблем с "жуженето", ще трябва да се търсят десетте разлики.
DMN - майстор
Naskobe написа:
като го включиш се чува едно "зззззззззз....", докато нагрява се чува.
Щом е "зззззззз" значи е от нагревателя, ако е "цззззззз" тогава е от лоши връзки. Ако е "пиууууу" е от високо кръвно. Иначе въпросът в темата е - тц, тц, тц....
:partyman:

Тема "Маслен радиатор и обезшумяването му" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: