Ел. инструментите. Консумативи.
IMI - напреднал
Къде мога да намеря чертежи или снимки на щрайхмус на който се виждат отелните възлил
escutcheon - специалист
Ако откриеш нещо пускай моля! :supz:
velsi - Почетен майстор
Това мога да ви предложа:

Прикачен файл

Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (222.58 KиБ) Видяна 29386 пъти

Прикачен файл

Clipboard03.jpg
Clipboard03.jpg (85.84 KиБ) Видяна 29386 пъти
velsi - Почетен майстор
А мога да намеря още доста такива, но никъде не се вижда детайлно както искате. :|

Прикачен файл

delta-planer.jpg
delta-planer.jpg (29 KиБ) Видяна 29383 пъти
null - специалист
А сега на въпроса - могат ли да се намерят на старо и на какви цени
Включвам се в темата, защото и аз търся такава схема. Намерих само принципно описание. В Бриколаж продават един настолен вариант за около 600лв.
Нова триоперационка струва към 2000лв.
В работилницата имам един абрихт правен от дядото, който има идея и да е щрайхмус, но май аз нещо не я загрявам идеята.
В моя случай долния плот е закачен на панта в задния (като подаваш материал) край на машината. Имам водещ вал (назъбен) който да подава материала и се върти ръчно и регулира по височина. Нямам ролки на изхода. Пробвах го и с чам работеше, но няма кой да издърпа дъската до края. Притеснявах се и от връщането на материала. При пробата с дъб имах проблем, но мисля, че е от това, че е по-твърд и водещите зъби не могат да зацепят.
UNIOR - модератор
МЕТАБО
"HC 260 C 2.8 DNB" --> АБРИХТ+ЩТРАЙХМУС

Изображение
за цена ми пишете на лични.

п.с. Моля модератора да премести темата в раздел "Ел. инструменти"
hameleon - специалист
Прилагам схема на моя щтрайхмус,имам приятел,който го прекопира и работи успешно повече от 7-8 години.Валовете се задвижват принудително с допълнителен ел. двигател и редуктор, линейната скорост е около 4м/мин.Желателно е да се направи и спирачка за детайла в случай,че бъде изхвърлен назад по някаква причина.

Прикачен файл

щрайхмус.JPG
щрайхмус.JPG (32.74 KиБ) Видяна 29214 пъти
arihtev - специалист
ас неразбрах колега hameleon ти ли си си го изработил щтраихмуса и с каква ширина е на паботната част
hameleon - специалист
Не съм го правил аз,но го купих в доста окаяно състояние.Поради това се наложи да му направя "основен ремонт" и от там се запознах по-подробно с устройството и принципа му на действие.Работният ми обхват е 240мм.Имам съсед ,който успях да го запаля по дърводелството ,та той го прекопира и сега машинката му работи много добре.
galin.com - специалист
Чичо ми в дърводелския си цех има професионален щрайхмус 820 мм. Доста стар от Якоруда мисля че е. Тази машина работи на доста високи обороти и е много отговорана и ОПАСНА. Лично аз не ви съветвам да си правите подобно нещо самоделка. Изплънена е по класическия вариант даден от Велси, като предните валове, поемащи дъската/талпата са надлъжно назъбени, а задните са гладки (мисля че са гумени напрегнати с пружина). Долните валове са монтирани на елекрически подвижен плот и са помощни, а горните са синхронизирани по скорост и задвижени от електродвигател. Ако не се лъжа има три степени на защита за връщане на дъската. Но това е професионален вариант и е огромен, някъде 150 ширина 140 височина и 160 дължина в сантиметри. Ако вапреки това искате да си направите самоделка, МНОГО АМА МНОГО се презапасете със защитата.
Добра практика: Никока не стойте на пътя на дъската. Подавайте я и я поемайте странично. Също така изчакайте 10-15 секунди да набере скорост режещия вал.
П П Доста често чета във форума и искам да изкажа искрени благодарности на Велси - един много активен и изключително полезен със съветите си човек. БЛАГОДАРЯ

Тема "Щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: