• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
gibson58 - специалист
Решил съм да взема едно такова https://m.emag.bg/multifunkcionalen-ure ... t_history за ремонтите вкъщи.Виждам, че има доста голям избор, но не съм много наясно с инструмента и предпочитам да попитам преди да купувам.Ще се ползва за най-различни неща,рязане,шлайфане,шкурене и т.н. ще ми се да не е много скъп че ще е за дом. употреба ако е възможно с връзка към прахосмукачка. Другата ми неизвестност е дали всички марки и модели имат еднаква съвместимост на накрайниците? Има ли значение и ъгълът на осцилация и контрола на оборотите задължителен ли е?Хубаво е да има повече варианти за накрайници ако са издивидуални за всяка марка.И как стои въпросът с мощността, важна ли е и ако да, колко вата трябва да е подобен инструмент? Гледам им аразни за по 60-70лв. но доколко вършат работа не ми е известно и нямам познат ползвал такъв за да поискам мнение.
nautilus33 - майстор
Имам такъв на Бош- ами за някои неща става, за някои не чак толкова. Честно казано, очаквах повече :)
За шлайфане става, но не е кой знае какво. Най ми допадат приставките за дърво, с него можеш да изрежеш квадратна дупка без проблем, без да трябва да разпробиваш първо отвори със свредло. По принцип приставките са универсални, но точно за този модел не знам. предполагам, че са. Конектор за прахусмокачка не съм виждал никой от марките да има, но може и да не съм попадал на такъв. Този, който гледаш пише, че има но не виждам такъв. ли инфото не е вярно, или е някаква джиджавка, която се монтира някъде отстрани и на дали е много ефективна.

ПП не знам от къде си, но в практикер гледам го има на същата цена, та ако има в твоя град, по-добре от там, че ако ти трябва гаранционно облужване поне няма да го пращаш по куриери. Тези най-евтините ме съмнява да са много качествени. Междудругото пускат такъв инструмент и в Лидл от време на време, мисля на по-ниска цена. та, ако не бързаш изчакай и разпитай и в темата за лидълските инструменти за отзиви.
nikolson - майстор
Захватите са два типа. Старият с инструмент и новият на Бош/Файн
Прикачен файл:
multi.PNG
multi.PNG (42.83 KиБ) Видяна 1103 пъти
Прикачен файл:
starlock.PNG
starlock.PNG (79.5 KиБ) Видяна 1103 пъти
gibson58 - специалист
избора ми се сведе до:
1. нов https://www.emag.bg/multifunkcionalen-u ... rt_history на 80лв.
2. малко употребяван WORKZONE wm 300s2 на 70лв. и без гаранция.Купуван от германия ако има някакво значение.
На мен лично Алдито по ми хареса и ми се струва по-качественият продукт.
nautilus33 - майстор
Като изпълнение, този на Workzone изглежда доста добре. Доколкото виждам приставките се монират безключово, което си е плюс, има и ръкохватка, макар да не знам, дали ще имаш нужда от нея. Единствено, това, че е втора ръка е минус.

ПП този от емаг е на 99лв, не на 80лв. И ако се ориентираш към втора ръка, разгледай и други варианти. Има доста.
gibson58 - специалист
80 лв. е от друго място. Линка е само да покажа модела.За в.ръка не видях кой знае какъв избор. Накрая ще взема едно ново райдерче за 60-70лв. и това . Явно не са кой знае какво като изструменти.Изгледах няколко ревюта.
nautilus33 - майстор
Само райдер не си взимай. Честно казано, не съм има техен инструмент, но от това, което съм видял, по-добре дай 20лв отгоре и вземи или Айнхела или това втора ръка.
gibson58 - специалист
А зпък имах косачка за трева райдер за 90лв. колко работа е извлекла и в колако гадни условия и висока и жилава трева само тя си знае. сега я пенсионирах на вилата и там да оре ,че си взех друга. Толкова е стар модела ,че вече няма части за нея.Ама е купувана преди 8 г. някъде ,сега може да е друго качеството вече.
PIP - специалист
чет май 16, 2019 4:02 pmgibson58 написа:
....Явно не са кой знае какво като изструменти.Изгледах няколко ревюта.
Инструмента е уникален и страшно полезен в много ситуации, аз ползвам моя ежедневно и отмета много работа, но се съмнявам, че ще останеш доволен от машините в тоя клас. За толкова пари по-добре не купувай нищо, защото най-вероятно ще останеш разочарован, ако ще ти трябва вдигни бюджета за по-сериозна марка и модел.
EDI - майстор
Ползвам СКИЛ от години без проблеми.Много важно е ножа/диска да е качествен.
  • 1
  • 2

Тема "Покупка на мултифункционален инструмент!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: