Ел. инструментите. Консумативи.
Borko39 - помощник
Здравейте ,нов съм във форума ,ако нещо не пиша правилно в раздела по правилата -прощавайте .
Та значи ,купих си миналата седмица инверторен електрожен от хасковски търговец-219 лв електрожена и 30 и няколко лева автоматична соларна маска ,и двете уж на промо цена .Модела е KraftRoyal 300 2019 ,маската също е KraftRoyal .Регулира се според дисплея от 20 до 300 ампера ,но след първите опитни заварки -за пръв път заварям ,забелязах ,че така или иначе тока явно не отговаря на показанието ,купих 2 ,2.5 и 3.25 електроди вежен за да се уча като начало .Имате ли наблюдения за този модел -не намерих из форума -на колко да се наглася и да отговаря тока за такива електроди ?Взех го изцяло за любителски цели на село за къщата -откачила се асмата тук таме ,оградата и тя зяпнала някъде ,ей такива работи ,пък ми се иска да му хвана чалъма -дойде ми тръпка като почнах да експериментирам със заварките .Дават го в сайта до 5 мм електроди ,амааа после забелязах без да искам ,че на всички модели сякаш е копирано това и може би е кьорфишек описанието .Намерих няколко железа из двора и няколко дена пробвах да се уча да ги заварям едно с друго -соларната маска явно е добра -нищо ми нямаше вечер на очите поне .Слагах го на 150 за 2.5 електроди -заваря ама примерно като заваря две арматури ,като ги гледаш уж бетон ,пък като огъна и се чупят заварките като халва ,на винкелите по-хваща ама или не нагласям тока добре или има още нещо .....Прегледах из форума да се заваря под ъгъл и други неща които съветвате ,как да се науча да заварявам с това нещо ,че с всяка несполучлива заварка ,повече ми идва мерака ?
Поздрави !
Билян - специалист
На всяка кутия с електроди пише тока за заваряване и плюс или минус на електрода. При електроди Вежен трябва минуса да е на електрода пробвай имаш ли желание ще стане.
Borko39 - помощник
Точно така правя електрода е на минуса -права полярност .На колко отговарят амперите в действителност ,спрямо показанието на дисплея ?Гледах таблиците за марковите машини ,ама за моя нещо не отговарят ,на колко да нагласям тока ,защо стават чупливи заварките ?Как се разбира кога тока е прекалено голям за електрода или малък ?
lov - майстор
Ей големи мъже сте па още вервате в Дядо Коледа. :-D
Те на тва електроженче ще ми е много интересно да видя как ще извади повече от 130-140 ампера.
npace - специалист
Искай си парите.
И подай жалба в КЗП.

Имай предвид, че не е само електрожена - маската е същия боклук.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не ти трябват нито 300, нито 150А. Сложи електрод 2,5мм и задай 60-65А и така се учи
Borko39 - помощник
Това ясно ,но на моя как да разбера китайските ампери на колко български отговарят и да знам колко да си нагласям занапред .Нямам амперметър с такъв обхват на тока за да го измеря .
LazarGanev - "Велик майстор"
Е стига глупости де, първо се научи да заваряваш, а не да се оправдаваш. Съгласен съм, че повече от -120-150А едва ли ще изкара, но първите 100 са си реални
lov - майстор
Ми смятай си го така. 200 на дисплея са някъде 120-130 реални ампери дето вади. Като си на 100 по дисплея вероятно си някъде на половина. От там на татък вече се иска някой дето може да заварява да ти покаже малко. Как се държи електрода. Без помощ от приятел ще само губене на време и разхищение на електроди.
Borko39 - помощник
Исках ,да знам орентировъчно колко вади китайчето и да си подбера електроди и да се уча да заварям ,знам че съм си купил боклук ,но все за десетина капвания годишно все трябва да свърши работа .
Последна промяна от Borko39 на пет мар 06, 2020 8:39 am, променено общо 1 път.

Тема "Заваряване с китайски електрожен" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: