• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
steves - напреднал
Здравейте,

Имам нужда от помощ за следния съвет. Искам да си купя инструменти : бормашина,прободен трион,флекс и фреза. Идеята ми е да си направя някакъв комплект, за който да не се чудя кога ще се развали нещо или кога ще изгори нещо в ръцете ми. Та разгледах марките и се спрях на Black&Decker. Проблемът е че не мога са намеря уредите на нормална цена и не всички(фреза-та). Под нормална цена не разбирам големината на цената, а истинската цена. В смисъл, че в Sofia Mall флекс-а е 50лв., в Praktiker 70 , a в Бриколаж е 80лв. Искам да ви помоля да ми кажете магазин, където цените са реални т.е. малко истински, а не както им дойде на продавачите. Разбира се приемам и предложения за други марки, но поради това, че не ми трябват професионални неща и поради цената се спрях на Black&Decker. Благодаря предварително. :?:
velsi - Почетен майстор
Съмнявам се някой да може да ти каже изобщо какво в България е НОРМАЛНА ЦЕНА. Имам фреза Black & Decker. Беше в Практикер на цена 219 лв. Купих я на промоция за 179, а сега редовната и цена е 134! Колко струва всъщност? :?
steves - напреднал
В интерес на истината аз в Praktiker не видях да има фреза, на Black&Decker, но може и да съм оцелил такъв момент :? А за цената имах предвид да не е особено надута, наясно съм че няма да е евтино, но не и да произволна цифра :wink:
CARRION - специалист
Абе хора за тези 50, 60 или 80 лв свестен надежден инструмен няма и да си намерите (е може и да си намерите, но ще имате невероятният шанс да го пуснете само един път).
М/у другото сещам се, че наистина можете да си купите такива ама при работа с тях се влага много ръчен труд (РЪЧНИ ИНСТРУМЕНТИ). :-D
UNIOR - модератор
Интересно ми е каво мислиш за "SPARKY",според мен изискванията които имаш напълно се покриват с тази марка, но все пак ще трябва да добашиш още някой лев.
Машините които ти предлагам са:

BUR 150E цена:110,00лв.
Изображение
Технически данни
Електроника за предварителен избор на оборотите
Прекъсвач с плавно регулиране на оборотите
Бутон за застопоряване на прекъсвача
Ляв - десен ход
Превключвател за ударно действие
Самоизключващи се четки
максимален диаметър на свредлото за:
бетон 15 mm
стомана 13 mm
цветни метали 16 mm
дърво 25 mm
скорост на въртене на празен ход 0-2800 min-1
брой на ударите на празен ход 42000 min-1
обхват на патронника 1,5-13 mm
тегло 1,5 kg
консумирана мощност 600 W

М1050 цена:135,00
Изображение

Технически данни
Застопоряване на вретеното за удобна смяна на абразивния
Плоска редукторна кутия от магнезиева сплав
Двупозиционно присъединяване на допълнителната ръкохватка
Прекъсвач със застопоряване във включено положение
Самоизключващи се четки
диаметър / дебелина на диска 125/6 mm
скорост на въртене на празен ход 10000 min-1
присъединителна резба на вретенето M14
тегло 1,7 kg
консумирана мощност 1050 W

Х52Е цена:190,00лв.
Изображение
Технически данни
Възможност за използване на ел. двигателя за други цели, например за право шлифоване
Електроника за предварителен избор на оборотите
Възможност за смяна на позицията на ръкохватките за удобна работа
Константна електроника
Тристепенно задаване дълбочината на врязване
Възможност за свързване към прахосмукачка
Самоизключващи се четки
Тегло 2,4 kg
Консумирана мощност 520 W
Максимална дълбочина на фрезоване 52 mm
скорост на въртене на празен ход 10000-25500 min-1
Диаметър на цангите ?6/?8 mm
Максимален диаметър на шлифовъчното тяло при 45 m/s 30 mm

ТН60 цена:80,00лв.
Изображение
Технически данни
Възможност за фиксиране на ъгъла за рязане под наклон 0°/15°/30°/45° в двете посоки
Възможност за свързване към прахосмукачка
Прозрачен предпазител за защита на оператора
Двойна изолация
Бутон за застопоряване на прекъсвача
Дълбочина на рязане в
дърво 60 mm
цветни метали 10 mm
стомана 3 mm
дуралуминий 10 mm
Скорост на празен ход 3200 min-1
Ъгъл на рязане под наклон 0-45°
Ход на ножа 19 mm
тегло 1,6 kg
консумирана мощност 500 W

Ако съм пропуснал нещо моля да бъда извинен.
krasiorocknroll - специалист
Аз имам Спарки шлайф 2100W мисля беше.Когато го купувах,инженерката-продавачка каза че не стрували.Хм,не съм виждал продавач да не хвали стоката си.Предлагаше ми турски BOSH на двойна цена.Спаркито работи вече трета година и не съм имал проблеми до сега с него. :wink:
UNIOR - модератор
Бъди Българин, избери Българското.
А що се отнася за "инжинер-продавачката" ........
UNIOR - модератор
leonardo_vd написа:
FESTOOL :wink:
:gott: :gott: :gott:
velsi - Почетен майстор
UNIOR написа:
Бъди Българин, избери Българското.
А що се отнася за "инжинер-продавачката" ........
Вчера ме домързя да коментирам, но днес след тази патриотична реплика не мога да се сдържа. Та на въпроса за "Спарки". Предполагам, че на всички е ясно, че купувайки завода на "Елтос" в Ловеч Спарки се надяват да наследят и тяхната стара слава. Донякъде успяха, но това не може да продължава вечно. Машините на Спарки отстъпват по качество на тези на Елтос от едно време. Не знам Unior от кой сайт е цитирал, но: как ви звучи "максимален диаметър на свредлото за: бетон 15 mm" отнесено към една ударна дрелка? И как точно хващаме това свредло в патронника, който побира до 13 мм? Пък и патронниците с ключ са отживелица за този тип машини и почти никой държащ на името си производител вече не влага такива в изделията си.
Х52Е е някакво подобие на оберфреза, скалъпено набързо, колкото да има какво да се произвежда и продава. Водачите са тънки, липсва хромово покритие, липсват втулки, разбива се за 2-3 месеца работа и се появяват ужасни луфтове, да не говорим, че мощността на двигателя 520W е направо смешна за такъв тип инструмент.
Зегето ТН60 върши работа, но за същите пари, пък дори и по-малко може да се купи аналогичен модел поне с регулиране на оборотите - екстра, която в този модел липсва.
Смея да заявя, че перфораторите на Спарки имат проблем с пневматичния механизъм и след повечко работа задължително дават дефект.
Та в крайна сметка, на фона на многото ментета Спарки е една много добра алтернатива, но гръмкото Professional, което се мъдри на всичките им машини в повечето случаи е само за красота.
  • 1
  • 2

Тема "Помощ, нужда от съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: