• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
brum - специалист
Може ли да ми препоръчате читав детектор за откриване на мястото на арматурата в плочата? И вариант под наем ме устройва, че най-вероятно ще е за веднъж. Трябва да се направи дупка за тръба Ф110мм. Плочата е армирана през 20см и целта е да не се прекъсват железата.
kozl - майстор
Питай фирмите за строителен надзор за услуга или строителна лаборатория.
Уреда е скъп и под наем предполагам няма да го дават. Остава услуга срещу заплащане.
Другия вариант е къртиш по-голама дупка без да режеш армировка. Прокарваш тръбата обвита в нещо като 5-10 мм изолация и замоналитващ с цименто пясъчен разтвор. И ако искаш повече здравина срещу 100-на лева има ремонтни разтвори в торба с повишена якост, ползваш такъв.
iliya_i - майстор
Нещо трудно си го представям този уред. Трябва да е добре насочен, за да хване мястото на арматурата, без странични отклонения. Защото в края до стената, ъгъла или каквото е там, арматурата е в горния край на плочата - т.е поне на 10 см, колкото е и стъпката между арматурите. Ако се търси от горна страна на плочата, там замазки, изолации, та дълбочина - същата.
naster - специалист
Ползвам Bosch GMS 120, но го дават само за стени - не знам колко точен би бил в хоризонтално положение, дали не се води по това датчика.
brum - специалист
Този Bosch GMS 120 го има намален на 145лв в момента. Би ли го пробвал в хоризонтално положение как се държи и да дадеш малко мнение за работата му. В нормалното вертикално в което си го ползвал добре ли се справя със засичането на арматура?

Че тоя дето ползвам аз е някакъв малко като играчка. Открива арматура до 19мм дълбочина. За кабели е идеален - там не бърка. Но те са били с малко мазилка отгоре. За желязо всеки път е някаква магия - показва някакви работи дето изглеждат далеч от реалността...
kozl - майстор
Аз има Bosch PDO multi, но плочата е кръстосано армирана и го лъже, та няма точност. Ей на пробвах на тавана през 5 см ми показва на зума. То може и железата да са през 5 см :?
По принцип лови метал от 20 см, но зависи от метала и от неговата форма. На колоните м-у стремената може с точност в 5 см да определи вертикалните пръти.
naster - специалист
Пробвах с няколко условности. През плочки и замазка, но му дават до 120мм откриване на стомана. С играчките отбелязах точките, където показа “център” на черен метал. Имайте предвид, че сградата е от 59-та с панелни плочи. За днес толкова.

Прикачен файл

47A87870-7051-4C37-B933-EDA77AC1CA75.jpeg
Руди - специалист
Дълго време ползвах един Bosch DMO 10, трябва да се
свикне и дава прилична точност. Ако знаеш каква армировка
очакваш в елемента, може да се намери с добра точност.
Сега ползвам Profoscope Proceq, по-професионален е, дава
дълбочина и диаметър, но е и по-капризен.
brum - специалист
На фона на този дето пробвах с него Bosch-а дава повече от идеални резултати!

Относно PDO Multi-то и това, че кръстосаната армировка го бърка - звучи странно. Има ли не-кръстосана армировка? Плочата дето искам да намеря железата по нея е с армировка през 20см. Ако там не работят то тия инструменти са силно излишни.

Ще споделя как се държи като пристигне уреда. Края на другата седмица очаквам да е тук.
naster - специалист
Полезна джаджа е. И на мен уж за един път ми трябваше. Бяха по над 200 лева, та от амазон ю кей за 150, но си заслужава.
  • 1
  • 2

Тема "Читав детектор за арматура в плоча" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: