• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
brick - специалист
Ако знаеш каква приблизително арматура да очакваш и тя е на дълбочина обичайното бетоново покритие (до 3 см) - а това са поне 95 % от случаите - с цената на известен напън на сивото вещество и евтин уред върши работа. Обхождаме с него по-широка зона напред-назад хоризонтално и вертикално и с тебешир маркираме къде се задейства и къде дава максимуми. Като погледнеш после картината, нещата се проясняват с достатъчна точност, за да избереш място за отвор ф 110 в центъра на квадрат 200 х 200, примерно.

Ползвам по описания начин детектор, купен за 15 или 20 лева беше от търговска верига за хранителни стоки :razz:
Веднъж се оказа безпомощен за фасаден панел в блок от 80-те, но впоследствие, когато къртих подпрозоречната част, излезе наяве че освен че панелът е армиран като за бог да прости с гладко и меко като кашкавал желязо ф 8, ами и при изливането под тежестта на бетона едната армировъчна скара е поддала (дистанционните скоби са се смачкали) и на това място беше потънала до средата от дебелината на панела, та там и профи уред би се затруднил...
brum - специалист
Пробвах с евтин уред, ама ми показа арматурата през 5см. Което е абсурд. щото огледах армировката преди да налеят плочата и нямаше такива екстри. И да - точно така го ползвам - множество точки по Х и У докато се сформират линиите на арматурата.
brum - специалист
Пристигна. При първи тестове показа арматурата в една шайба от раз. На светлинни години е спрямо онова старото което ползвах. Вярвам, че ще покаже правилно железата като стигна утре до обекта.
  • 1
  • 2

Тема "Читав детектор за арматура в плоча" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: