Ел. инструментите. Консумативи.
shotik - майстор
Имам от 3 г електрически верижен трион на SPARKY,доволен съм до сега,но сега като почнах да режа дърва,забелязах че не се маже веригата.Като го отворих и разгледах ,ми се струва че на колелото задвижващо помпата за маслото,което е пластмасово,е замазан нареза.
Въпросът ми е къде да потърся резервни части в София и да си купя ново такова колело,евентуално и четки за мотора?
Ако някой има схеми,чертежи и обяснения към тези триони ,ще помоля да ги публикува тук,за да се види устройството.
Също ме интересува действието на помпата за маслото-края на оста е само като зарезана до половината дебелина и не мога да разбера как подава маслото.
Благодяря на всеки който ми помогне!
velsi - Почетен майстор
..

Прикачен файл

Clipboard04.jpg
Clipboard04.jpg (134.1 KиБ) Видяна 8581 пъти

Прикачен файл

Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (148.27 KиБ) Видяна 8583 пъти
shotik - майстор
Velsi благодаря ти,аз близо 40 мин се опитвах да намеря такъв чертеж,но все още съм на ниско ниво търсене и работа с компа.
На чертежа ,на зъбно колело 55 с елипса е означен червяка задвижващ зъбното колело на помпата,това е частта която ми трябва.
Niky77 - специалист
Измий тялото до чисто и сухо, защото имаш парчета от колелото! И имаш регулиране на колелото! Отиди в сервиз, съветвам те!
dragozow - майстор
Улица Плачковски манастир номер 4. Това е оторизиран сервиз, ние им плащаме да ремонтират гаранционно машините на Спарки които продаваме. Ако искаш утре ще ти сканирам брошурката със всички оторизирани сервизи.
shotik - майстор
Благодаря за този адрес,близко ми и ще го посетя ! Там съм ходил за друг инструмент ,но незнаех че обслужват и Sparky.
За брошурката е хубаво да я побликуваш тук,за да може повече посетители на форума да имат информация.
dragozow - майстор
Друг е въпроса че самата машина не е много добра идея ама да си я ползваш със здраве.
shotik - майстор
Ходих до сервиза ,имаше метални колелета с червяка комплект 32 лв и пластмасови комплект по 15 лв,но работника ми предложи едно изронено пластмасово със здрав червяк.Дома намерих начин да го избия от неговата ос и набия на старата ос.Днес ще го сглобя и направя проба.

Вече е сглобен триона ,пробван е и работи нормално,обмазва се верига.Помпата за маслото е така проектирана ,че е само с едно място за монтаж ,без да може да се регулира зацепването на зъбнотро колело и червяка.

Триона го купих за да нарязвам всяка есен около 2.5-3 кубика дърва,твърде малко количество за да купувам по-скъп или моторен,другото преимущество е ,че все може да се намери част на приемлива цена ,а някой път и да ти подарят някой повреден за части ,ако ремонта му е голям и скъп и не си заслужава парите..

Някой ще пише ,че не си заслужава да ги режа и да си купя нацепени,но се убедих ,че нацепените са с по-солена цена а и дължината им е такава ,че при цепене допълнително се изисква по голяма сила и са почти колкото горивната камера на печката,а аз ги режа по-късо и си облекчавам работата.
dragozow - майстор
Не знам колко си дал за машинката ама за 225 лева с ДДС можеш да вземеш McCulloch PM2200. Тя е 2200 вата, с метално водещо колело и съединител. Това означава че няма да идваш в сервиза през определен период от време да даваш 33 лева за водещо колело.
shotik - майстор
Преди 3 г съм го купил, тогава за 165 лв беше цената,до сега проблем не съм имал .

Тема "резервни части за верижен трион Sparky" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: