• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
Здравейте,
след като вчера ми се наложи да викам МАЙСТОР да пробие 8 дупки и завие 32 винта, реших че е крайно време да се сдобия с инструмент и да си спестя всички мъки по разправията с тези хора.
Става въпрос за следното. Нуждая се от мултифункционален инструмент за дребни поправки, ремонти като например разглобяване/сглобяване на мебел, окачане на картина,закачалка, огледало и прочие. Няма да се позлва често, нито с големи натоварвания или голям обем работа. Общо взето за някой дюбел 6-ца и развиване/завиване на винтове основно.
Към какъв инструмент да се ориентирам?
Благодаря предварително.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ударно пробивна бормашина. Почват от 25лв. Моето мнение -вземи си най-евтината, от магазин с опция връщане. И си вземи свестни накрайници, че евтините ги правят от кашкавал
Индианец - специалист
чет фев 18, 2021 3:58 pmn_a написа:
Ударно пробивна бормашина. Почват от 25лв. Моето мнение -вземи си най-евтината, от магазин с опция връщане. И си вземи свестни накрайници, че евтините ги правят от кашкавал
Съгласен съм с теб, ама въпроса е колко ще му е удобно на човека да ползва бормашината като винтоверт?
Ако сглобява не толкова прецизни конструкции става, ама за мебели, най-вече за ПДЧ може да изрони плоскостта или да скъса винт...
Мисля си, че ако е склонен човека да отдели още някой лев да си вземе и един евтин електрически винтоверт, ама не е казал какъв бюджет е определил.
Лично ако ми трябва да сглобя нещо и да има приличен вид ще въртя винтовете с отвертка на ръка, защото може я да превъртя винт, я да изроня плоскост, а да скъсам винт....
Chefo77 - майстор
чет фев 18, 2021 6:59 pmИндианец написа:

Съгласен съм с теб, ама въпроса е колко ще му е удобно на човека да ползва бормашината като винтоверт?
Като прочетеш внимателно края на първия абзац, какво значение има колко ще му е удобно на човека?
За да получиш правилния отговор е много важно как ще се обърнеш към тези, от които искаш съвет. :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет фев 18, 2021 6:59 pmИндианец написа:
.. ама въпроса е колко ще му е удобно на човека да ползва бормашината като винтоверт?
....
:shock:
bisermonov - специалист
Ако от този момент си решил да си ремонтираш сам нещицата и да се незанимаваш с тия хора, както ги нарече ти трябва доста инструмент. Ако пък живееш в къща нещата се удвояват, стига да имаш желание и да ти прави удоволствие сам да правиш някой неща. Аз лично имам доста ама доста, и все като започна да правя нещо все тичам до магазина че все нямам нещо. Или когато ти се наложи да извършиш някоя дейност по жилището ти просто отиваш и си закупуваш нужният инструмент и си свършваш работата, и от този момент просто докупуваш от какво имаш нужда за момента. По-горе ти писаха евтини няма смисъл от скъп, е винаги има смисъл от скъп инструмент но в твоя случай не. Успех!
Благодаря на включилите се. Въпросът ми беше може ли да се размина с един инструмент и какъв тип да е той. Чета различни мнения и ми е трудно да се ориентирам. Бюджет ми се иска да вляза в рамките на 100-150 лв. Все пак не се знае на жената кога ще и хрумне да местим етажерките. Може и да е догодина - с две думи не живея в къща и не ми се налага да ползвам инструмента повече от няколко пъти в годината.
Надявам съм да съм бил по-конкретен този път. Още веднъж благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет фев 18, 2021 8:56 pmjele3 написа:
Въпросът ми беше може ли да се размина с един инструмент и какъв тип да е той. Чета различни мнения и ми е трудно да се ориентирам.
Е, за това, ако не можеш да се ориентираш, значи си си седнал на ръцата + не знаеш отверката от коя страна се хваща. Малко на майтап го пиша.
stefanjor - специалист
Много зависи тез етажерки на тухла ли са закрепени или на панел.
Ако е панел моят съвет е- забрави всякакви ударни бормашини.
Взимаш един перфоратор и един бюджетен винтоверт и си готов. Винтоверта дали с кабел или батерия зависи колко често ще го ползваш.
Това ти е като за начало до следващият път, когато викнеш майстор да ти среже нещо и тогава почваш да търсиш зеге, шлайф, циркуляр, пендула, електрическа ножовка, плазмена резачка ... и ставаш майстор :cool:
Това последното е в кръга на шегата, но не само...
Когато жената поиска да се свърши някаква работа трябва да си подготвен с наличен инструмент :partyman:
muhala - майстор
Един винтоверт 14, 18 или 20 волтов и един перфоратор ще ти свършат идеална работа. Праксайд е добра марка
  • 1
  • 2

Тема "Избор на подходящ инструмент за дома" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: