Ел. инструментите. Консумативи.
wanderer - специалист
Здравейте! Започнах да си събирам една магнитна бормашина, и почти съм на финала. За вграждане в магнитната основа ще използвам старите бг. бормашини производство на Елпром-Ловеч BZ16А. 650W, 400 - 880об.м. Предложете някакъв хубав регулатор за намаляване на оборотите поне на половина, с максимално съхраняване на мощността. Ще се ползва единствено на по-ниската скорост - 400об. Малогабаритността на модула и изнесеният потенциометър са предимство.
mitko64 - майстор
Това чудо няма съединител, веднъж щеше да ми потроши ръцете. Добре че патронникът е на конус та изпадна. От тогава я ползвам само за бъркалка.
wanderer - специалист
Съгласен съм, че корава, но защо и е съединител на бормашина? Досега ръчна бормашина със съединител не съм виждал.
mitko64 - майстор
Всички по късни двускоростни модели на Спарки са със съединител. За големите БУР 350 по спецификации го дават да сработи при 60Nm. Имам и такава 350Е, много пъти е сработвал при тежки пробивания. Имам и двускоростна лидълска и тя има съединител. За BZ 16 интересното е размерът на лагерната шиийка 57мм., вече такъв стандарт не се поддържа и съвременните стойки не стават за нея. За нея имам някаква самоделна стойка, правена от тъста.
wanderer - специалист
Да, неприятно е ако опита да завърти ръцете на работещия, преди време един перфоратор направи опит с моите но излязох по коравия :-D Иначе смятам, че магнита ще я държи без проблем. Идеята на този етап е да пробива отвори с обикновено свредло до 16мм. За захвата - само тази втулка остана да направя и евентуално регулирането на оборотите, и е готова.

Тема "Магнитна бормашина" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: