• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
krasimir_vu4kov - напреднал
колеги моля да ми кажете кои виброшлаиф е добър за фугите на гипсокартон :?
velsi - Почетен майстор
Всеки, който е достатъчно читав, че да не изгори при първата порция прах.
UNIOR - модератор
Доста мой клиенти използват PSS 200AС или PSS 250AЕ на Бош.
Изображение
Благодаря за вниманието,но искам да попитам за професионална работа какъв виброшлаиф да си купя.Понеже на предишния лагерите блокираха често!!!
Тани - модератор
Не знам за шлайфа , но задължително с прахосмукачка!
veselin genchev - специалист
Тани, такъв беше моя виброшлаиф,кодето го обсъждахме в друга тема,където изгоря и ми го смениха с нов.
колеги имате ли някакво мнение за Kress 300 RSE :x предварително ви благодаря за мненията
UNIOR - модератор
За какво ще я използваш, защото ако е за гипскартон малко тежка ми се вижда. И друго да те питам окачването на плота на гумени тампони ли е или пласмасови крачета?
Виж модела ма Макита "ВО3700" машинката е лека и удобnа и с малко вибрации, мощноста е 180W , торбината и е доста силна , но за гипскартон е добре да сложиш прахосмукачка, независимо на какво ще се спреш.

Изображение
engineer - специалист
Личното ми мнение е че най-важно е теглото. Аз ползвам Enhiel слабичък е но пък на гипсокартона не се товари много. След 200 м2 все още работи без проблем. Само веднъж го разглобих за почистване и смазване. Не знам защо тези юнаци производители пестят от смазка. Пък и финия прах от гипса прониква навсякъде. Предполагам че почистването е задължителна мярка за всички модели.
Тани - модератор
engineer написа:
Личното ми мнение е че най-важно е теглото. Аз ползвам Enhiel слабичък е но пък на гипсокартона не се товари много. След 200 м2 все още работи без проблем. Само веднъж го разглобих за почистване и смазване. Не знам защо тези юнаци производители пестят от смазка. Пък и финия прах от гипса прониква навсякъде. Предполагам че почистването е задължителна мярка за всички модели.
Това ще рече ПОНЕ едно разглобяване и почистване на инструмента на обект, което лично за мен е неприемливо! Инструмента се купува да ти служи , а не ти на него!
  • 1
  • 2

Тема "виброшлаиф за фугите на гипсокартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: