• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Ел. инструментите. Консумативи.
Baлepu - специалист
Когато избирах каква да купя, бях попадал на такива самозасмукващи, т.е. да могат да си дърпат сами вода от варел примерно. Оказа се, че съм си избрал и купил не такава. Струва ми се, че не е проблем да се инсталира външно, но каква? Някой случайно да има опит в тази посока? Да ми препоръчате нещо сравнително бюджетно?
Машинката е Bormann BPW3210. Гледам разход - 5,5л/мин.
Baлepu - специалист
Ха, интересна идея! Имам Бибо, но и през ум не ми беше минало да го ползвам за тази цел. А то дали може да се ползва с топла вода (да речем 40°С)?
вт дек 24, 2024 9:20 amBaлepu написа:
Когато избирах каква да купя, бях попадал на такива самозасмукващи, т.е. да могат да си дърпат сами вода от варел примерно. Оказа се, че съм си избрал и купил не такава. Струва ми се, че не е проблем да се инсталира външно, но каква? Някой случайно да има опит в тази посока? Да ми препоръчате нещо сравнително бюджетно?
Машинката е Bormann BPW3210. Гледам разход - 5,5л/мин.
Вместо да харчиш пари напосоки, първо опитай дали водоструйката няма да работи на самозасмукване!
fbr - майстор
Много интересно това "бибо" как ще се съгласува по дебит с водоструйката. Ще има спукани маркучи ми се струва.
Baлepu - специалист
вт дек 24, 2024 10:33 amТрифон П.Трифонов написа:

Вместо да харчиш пари напосоки, първо опитай дали водоструйката няма да работи на самозасмукване!
Проверено, с тайна надежда, но не става. Бибото е налично, чисто ново, отлежало двайсетина години, без тенденция за ползване.
вт дек 24, 2024 10:40 amfbr написа:
Много интересно това "бибо" как ще се съгласува по дебит с водоструйката. Ще има спукани маркучи ми се струва.
Това е съществено. Не мисля, че би спукало маркуч :? По-скоро как би му действало ограничаването на дебита на изхода му? Тенденцията е да работи 10-ина минути.
вт дек 24, 2024 10:31 amBaлepu написа:
... дали може да се ползва с топла вода (да речем 40°С)?
Всъщност намерих отговора - дават го до 80°С.
Ал_ - специалист
Мнението ми е като това на fbr. Евентуално може да се пробва с по-малка бустер помпа. Или да се експериментира с помпа от домашна техника, която да се включва с включване на водоструйката
Baлepu - специалист
Бустер-помпата може ли да самозасмуква? С впечатлението съм, че за нея трябва някакво минимално налягане?
Ще се повторя - Бибото е налично. За всичко друго ще трябва да жертвам финансови средства, само за да експериментирам.
Последно, питането ми се свежда до: има ли проблем ако се ограничи изхода по дебит при вибрационна помпа?
Дали не бих могъл да намаля дебита ѝ с понижаване на напрежението или с фазо-регулатор?
Последна промяна от Baлepu на вт дек 24, 2024 12:03 pm, променено общо 2 пъти.
Вибрационната помпа, явявайки се обемна помпа, не бива да се ограничава по дебит.

Валери, най бюджетно е да си направиш наличната помпа самозасмукваща.
Нека я видим, пустата неподходяща помпа!

пп. Останал съм с погрешно впечатление, че е купена помпа, която не е самозасмукваща, а то идело реч за водоструйката.

Бибото е напорна помпа с малък дебит, подобно дебита и напора на една водоструйка.
Baлepu - специалист
Май съм се изказал немного ясно, за което се извинявам.
Имам водоструйка Bormann BPW3210, която не е самозасмукваща. Имам и това

Прикачен файл:
IMG_20241224_121236.jpg

Ще бъде много добре ако мога да го ползвам за случая.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Самозасмукваща помпа за водоструйка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: