Ел. инструментите. Консумативи.
Имам проблем с ъглошлайф Dewalt dwe4157, работи 3-4секунди и спира,при следващото включване пак така.Проверих захранващият кабел и четките ,там няма проблем,по ротора и статора също не виждам проблем.Отдавам го на превключвателя или кондензатора.Превключвателя е този има и схема в линка
http://www.cpxswitches.com/AC-smart-switches-for-AS1/
Като го премеря с мултицета при натиснат бутон има ток на О и С1,на C2 има ток и при изключен и включен бутон ,а на OI няма въобще и в двата случая,незнам така ли работи този превключвател.При неработещ кондензатор какви са симптомите?
Ще съм благодарен ако някой помогне,качих и схема на превключвателя.

Изображение
Означението е ОЕ а не OI,моя грешка при писането.
zz_stefanov - майстор
Ключето от снимката е с вградена електронна схема срещу повторен старт след възстановяване на захранването по кабела. Измерването с мултицет няма да е коректно.
Ефекта при прекъсващ кабел е този който ти описваш. Голяма е вероятността за прекъсване в близост до машината или до щепсела, а ключето да си е наред.
Бях ти написал че схемата ти не е вярна, но това което си дал е схемата вътре в самото ключе и си е ОК
Смених захранващият кабел с нов,пак същата работа.Посъветваха ме да прескоча превключвателя и да захраня ел.мотора директно само за проба за да видя дали работи.
Ал_ - специалист
Чисто любопитство - ако си задържиш пръста на копчето като го включваш - какво се случва?
Копчето се закопчава,не се изключва само.
Ал_ - специалист
Наясно съм с това :partyman:
hidrazin - майстор
нед яну 19, 2025 9:21 pmBegov написа:
Смених захранващият кабел с нов ...
При условие че кабела и четките са О.К. и нямаш някакъв проблем с ротор/статор/механичен - остава ключа.
Ключа ти е с ВГРАДЕНА ЕЛЕКТРОНИКА за плавен старт.
При тези болгарки е често срещан проблем именно с тоя ключ.
Струва 30-тина кинта - ПРИМЕРНО или ПРИМЕРНО
А ти вече си решаваш дали се заслужава.
:partyman:
Заслужава си защото е удобно ъглошлайфче, а и пиньона и короната нямат износване.Изглежда че проблема наистина ще е в ключа,исках да съм сигурен защото не е евтин а после не може да се върне след като е разпечатен и пробван.
Проблема на машината наистина се оказа в превключвателя.Смених превключвателя,двете лагерчета на ротора и греста в редукторната кутия с подходяща за целта и отново е в работна форма.Благодаря!

Тема "Проблем с ъглошлайф Dewalt" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: