• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 27
Ел. инструментите. Консумативи.
bullet - специалист
Има ли такива дискове, защото бях чул, обаче не намерих в нета. Става дума за рязане на летви 40-50мм., а не за дърва за огрев разбира се :-D
EDI - майстор
Няма специални дискове за дърво за флекс.С флекса такива изпълнения са забранени, независимо какви са летвите/ не, че някои не слагат циркулярни дискове/.За този размер зегето си върши иделана работа.
bullet - специалист
Значи да зарежа тази идея. А иначе си прав за зегето, ама си е нов разход. :?
shotik - майстор
Много е опасно да правиш този експеримент,на мой познат му костваше срезан мускул под коленото до кокал и 6 месеца възстановяване.

Подобна е ситуацията и при резане с верижен трион-трябва да се държи здраво и да има стабилна опора за работещия и за резания материал.
EDI - майстор
Вземи си едно евтино зеге на РАЙДЕР за 30-40 лева, ще ти свърши работа.По добре дай 40 лева, от колкото после да даваш много повече и да лежиш нарязан/ дано не става никога/.
bullet - специалист
Благодаря за професионалните съвети. Обещавам да не правя експерименти. Вероятно ще режа с конвеционален трион. А пък зеге ще си купя, когато имам повече пари, защото искам по-сериозна машина.
EDI - майстор
Вярно, за триона не се сетих................. :) Има зегета на СКИЛ - между 67 и 90 лева.Скоро си купих за 67 лева 400 ватовата машина, беше на промоция.Препоръчвам ти я, за любителски цели е прекрасна.
UNIOR - модератор
Колегите го казаха много добре, но аз че ви разкажа за един мой клиент който си беше навил на пръста да реже с ъглошлайфа, въпреки хилядите ми обяснения, той си купи машината с тази цел да реже с циркулярен диск, и нещешли идва след около месец, месец и половина дясната му ръка бинтована до рамо и с превръзки по врата и гърба, поприказвах ме си и той казва: Ако не беше часовника с метална верижка нямаще да имам ръка....

Ръчните циркуляри са разчетени да въртят дисковете с 5800 - 6000 оборота максимум, малкия ъглошлайф върти с 10000 оборота, но дори и да успеем да удържим машината трябва да знаете още нещо, а то е ,
какво е качеството нА диска и най-вече това на използваните пластини, тъй като тяхното качество пряко влияе на нашата безопастност и по точно тяхното закрепване, обикновенно това е чрез запой, но здравината зависи от степента на въглеродното съдържание в пластината, ако то е в горната си граница(без да цитирам параметри) захвата е по слаб и обратно. И тъй като не сме сигурни в технолога изготвял програмата за "изпичане на пластините" на колко салати е бил предната вечер, неможем да сме сигурни и в тяхното качесто, и дали някоя от пластините няма да се "отлепи" от диска и да литне към нас.
Не знам да ли ви стана ясно Но запомнете здравето е по-важно от това да спестим 20лв. или да свършим дадена задача 10мин. по бързо.
Безопасноста е на първо място.
Цецо - специалист
Има такъв диск и не виждам по-голям риск при рязане отколкото при рязане на метал.Даже напротив,защото усилието което се прилага е малко.

Прикачен файл

ScreenShot001 (800 x 600).jpg
ScreenShot001 (800 x 600).jpg (92.77 KиБ) Видяна 30263 пъти
UNIOR - модератор
Да има никой не оспорва това , въпроса е в безопасноста, и ако сте поне малко запознат с качеството на тази марка, сам ще си направите извода дали да ползвате тяхни продукти, а за въпростния диск да не
говорим.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 27

Тема "Диск за рязане на дърво за ъглошлайф?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: