Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
АБВ потребител - специалист
Колеги, някой ползва ли от вас такава маска, и ако да, какви са ви впечатленията??? Струва 175лв. Има ли нещо австрийско в нея?? Май няма ,но да питам. Благодаря!!! :)
Прикачен файл:
маска.jpg
маска.jpg (21 KиБ) Видяна 3233 пъти
нед апр 19, 2020 2:35 pmАБВ потребител написа:
нед апр 19, 2020 1:01 pmpetuv написа:
Здравейте .Честит празник. Искам да си купя инверторен електрожен за домашни нужди. Спрял съм се на тези модели https://www.olx.bg/ad/zavarachen-elektr ... 7YB6z.html https://www.olx.bg/ad/unikalen-elektroz ... 87uL6.html https://www.olx.bg/ad/esab-250a-invepto ... 7XrrO.html Моля за мнения кой да избера ?
Нито един от трите. :) Като им погледнеш само ръкохватките и щипките . Побъркаха хората с тези ментаци ей. Купи си нещо свястно, да те радва като работиш с него , а не да го псуваш. В класа до 500лв зав.апарати , Изата е с едни гърди по отпред.
питам защото търся нещо за около 200 лв. не по вече
Ето с това не съм работил ,но във форума е доста хвален. 230лв е в момента. Ако ти е скъп,единствения разумен друг вариант е Кра-Кра -160 втора ръка по обявите за 100-150лв. Успех!
Прикачен файл:
а.мини ел.jpg
а.мини ел.jpg (60.6 KиБ) Видяна 3220 пъти
npace - специалист
нед апр 19, 2020 5:33 pmpetuv написа:
питам защото търся нещо за около 200 лв. не по вече
Дето са 200 там са и 300.
https://www.iza99.com/%D0%BF%D1%80%D0%B ... D1%8F.html
cat - специалист
Ако на някой му трябва електрожен ей така да има , по добре да си вземе една саксия втора ръка . Знам че много трудно работи с базични електроди ама не виждам в къщи камво има да се заварява с базичен електрод .
kuger - майстор
нед апр 19, 2020 5:46 pmАБВ потребител написа:
.......... Ако ти е скъп,единствения разумен друг вариант е Кра-Кра -160 втора ръка по обявите за 100-150лв.............
Кога намерите Кракра за 100-150 обадете се!
пп: Всъщност може, ако са за пренавиване.
нед апр 19, 2020 11:49 pmcat написа:
Ако на някой му трябва електрожен ей така да има , по добре да си вземе една саксия втора ръка . Знам че много трудно работи с базични електроди ама не виждам в къщи камво има да се заварява с базичен електрод .
Айде ся, и с базични електроди да работи. А то е хубаво и горелка за аргон да има ,и да заварява и алуминий , и всичко това за 100лв. И възможност да се коментира и цената ако може. :-D Много хора прекарват живота си в стремеж, винаги да хванат дявола за рогата,но всъщност го хващат някъде по-средата.Хубав ден!!!
Приятел :) Извинявай,но скоро купувах заваръчни кабели 10м. , с щипката ,ръкохватката и медните обувки , дадох около 100лв. Някак си е несериозно да искаш да заваряваш с машина до 200лв. Това е все едно да си залепиш обувките с хартиено тиксо. Нали трябва да става здраво, а не да пада след това :) . По добре изчакай , спести някой лев и тогава.Вчера един познат ми донесе неговата маска да пробвам, преди време е купил за 250лв. Пак същата работа. Цял ден заварки, и снощи имаше пак леко дразнене и парене в очите. Ще си карам с обикновенни стъкла засега, по неудобно е , но очите са ми по важни. :) Хубав ден!!!
Отдавна се каня за това, и скоро трябва да го направя. Ще направя нагледно тестове на някой апарати ,които са на пазара. С най различни електроди , при няколко позиций и шевове. И ще видите каква е разликата между хубаво направен и изчислен електрожен и тези които се продават по пазарите и големите магазини. Просто с едните се работи лесно и нещата стават както трябва, а с другите си е голяма мъка,и резултата е задоволителен, да не кажа плачевен. И няма как един електрожен да заварява всичко, това го забравете.Различните електроди изискват различни параметри като ток и напрежение от машината.
agj - майстор
вт апр 21, 2020 11:29 amАБВ потребител написа:
Отдавна се каня за това, и скоро трябва да го направя. Ще направя нагледно тестове на някой апарати ,които са на пазара. С най различни електроди , при няколко позиций и шевове. И ще видите каква е разликата между хубаво направен и изчислен електрожен и тези които се продават по пазарите и големите магазини. Просто с едните се работи лесно и нещата стават както трябва, а с другите си е голяма мъка,и резултата е задоволителен, да не кажа плачевен. И няма как един електрожен да заварява всичко, това го забравете.Различните електроди изискват различни параметри като ток и напрежение от машината.
Последните две изречения ми звучат много философски :-D Да не би да искаш кажеш че трябва да си купим различни електрожени за да заваряваме с различни електроди и метали? :rolleyes: Някой от марковите модели имат отделни настройки най често само за целулозни електроди.И извънредно рядко и за неръждаеми!Има модели с още куп други настройки ,с които да вкараш машината в точния режим на работа.
И да разлика има в различните елктрожени . Най калпавите могат да се различат дори и от неопитни ползватели. Не съм убеден обаче че неопитен ползвател ще работи по лесно дори с профи машина! Причините за това са много, и определено не са само и единствено в машината!

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: