Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
2loop - помощник
ср ное 18, 2020 8:18 amgogo7777 написа:
С 2мм електрод може, с 1,6мм не (освен ако не намериш начин да нямалиш захранващото напрежение)
Има и друг пениз....наподобяващ тандемно заваряване, но за него трябват двама.
Ще го изпарява предполагам 1,6мм заради високото изходно напрежение на празен ход ?
Защото гледам написали в спецификациите че може да работи с електроди от 1,6мм по разните сайтове. Явно пак преувеличават.

Аз си мислех че щом като слагам добавъчен материал в самата заварка като тел и други парчета за да запълня разни кухини ще е същото като с тънък електрод. Но явно не е така.
koveslav - майстор
вт ное 17, 2020 4:38 pm2loop написа:
Колеги има въпрос дали някой е пробвал с КраКра да заварява с 2 мм или даже с 1,5 мм рутилов електрод на 50 - 70 ампера.
С два милиметра си работи много приятно даже.С 1,6мм също се работи,но е по-пипкаво,иска навициЗависи и какво искаш да заваряваш,де.Оригинала на кракрата Есаб е с реглаж през 10-12 ампера в ниските степени и почва от около 40А,а тук си на минимум 50 и после скачаш на 75,това също е известна пречка за по-прецизна работа с тънки електроди.Ама за вкъщи ще ги прекараш,щом ги имаш.:D
АБВ потребител - специалист
Колега,тока може да си го намалиш колкото искаш, с един дросел и ключ в първичната намотка. :) Ако можеш да намериш един траф от тези големите в старите улични лампи.Или статор от някакъв стар ел.мотор :) . Ще ти трябва и малко тел 4-5мм/2, сечение. Можеш да си го нагласиш както искаш, и ще имаш и повече степени на електрожена.Просто и най -вече надежно устройство. :) И 0,5 мм ламарина ще заваряваш.
iva6ki - специалист
Някой има ли тази машинка или подобна от вики да сподели впечатления става ли, трябва ми за основно домашна работа, малко неръждавейка и поправки по автомобила, основно ще работи с 3,25 електроди.

Прикачен файл

VF-100.jpg
VF-100.jpg (98.05 KиБ) Видяна 1615 пъти
Илиянчо - напреднал
Здравейте.След като прочетох цялата тема се насочих към -Argo Mini 160 но не можах да разбера един от проблемите на електрожене е,че определен модел електроди стоманени при работа се лепят за метала.И че при не почистен матереал трудно тръгва заверката.Това ли са слабите черти на електроженчето.
sokolov.91 - майстор
чет ное 19, 2020 7:38 pmИлиянчо написа:
Здравейте.След като прочетох цялата тема се насочих към -Argo Mini 160 но не можах да разбера един от проблемите на електрожене е,че определен модел електроди стоманени при работа се лепят за метала.И че при не почистен матереал трудно тръгва заверката.Това ли са слабите черти на електроженчето.
Айде бе. Да си беше купил до сега електрожен и да си го изгорил до сега.
Какво толко питате се 1 че че се жените за тия електрожени.
За 1 кутия електроди на година питате се 1 незнам какво. Вадите 150 200 лева и купувате Дел, Мел, Пансим, Драгозов. Кво значение има? Та масата как изглеждала, та как палел, та как гасел, та как незнам си кво... Взимаш си един дел 125 за 140 кинта и си пердашиш с до 3.25 електроди без проблем. Кво толко..?
Аз дето до преди половин година не бях пипал електрожен се засилих, четох 1 ден теми и мнения. И отидох и си взех 1 дел 125. Половин месец клипчета в тубата и вече си заварявам профили 1.2 без проблем.
янко - специалист
По принцип стоманените тръгват по-трудно,въпрос на тренинг,аз работя само с такива
dragozow - майстор
чет ное 19, 2020 7:38 pmИлиянчо написа:
Не е в електрожена проблема, просто стоманените са малко по-специфични и искат тренирана ръка. Рутилови всеки може да пали. Ще има изненади в Понеделник...
iva6ki - специалист
Ела да видиш с ейнхел 151 половината електрод отива в разпалване 😆 но дори и с кофти електрожен като го разпалиш подържаш ли го горещ заварява макар и със съмнителен резултат. Гледах един клип че ползват графитно блокче за разпалване че не залепва.
2loop - помощник
чет ное 19, 2020 4:09 pmАБВ потребител написа:
Колега,тока може да си го намалиш колкото искаш, с един дросел и ключ в първичната намотка. :) Ако можеш да намериш един траф от тези големите в старите улични лампи.Или статор от някакъв стар ел.мотор :) . Ще ти трябва и малко тел 4-5мм/2, сечение. Можеш да си го нагласиш както искаш, и ще имаш и повече степени на електрожена.Просто и най -вече надежно устройство. :) И 0,5 мм ламарина ще заваряваш.
Колега, аз написах какво искам. За другото имам инвертори.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: