Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
MamaMy - майстор
Не знам сега Боби в какво обвинява Панайот? Помня предните му тези. Някой да не го е насилил да си купува електрожен от него? И какво? Боби не знае китайски и не може да си говори с електрожена? Може би го дразни, че някой е успял в България с акъл който той няма?
Боби, това с произхода на частите е тъпня която само ти можеш да измъдриш. Това е машина и няма родословно дърво. Точно частите в електрониката много малко хора знаят къде са произведени и за всяка доставка е различно и зависи търговеца на едро къде е пазарувал. В една платка обикновено има елементи произведени в 20-30 държави. Та как се определя кой е производителя на платката? Това да не е като баща ти Боби да го тури на майка ти и понеже тя е циганка все цигани като теб да излизат?
Важна е схемата, но най-важно е асемблатора на платката. Този който я е оживил, търсил и подбрал компонентите от различни места и окончателно настроил машината. Дали после ще я продава той и как, вече си е негова работа.
Другия тип "производители" са като нашия производител на коли. Получава всичко от един китаец и само го нарежда в кутията. Евентуално кутията може и да е правена тук което нищо не значи защото тя не определя работата на устройството.
Относно проблема с кабелите мога дори на живо да ви покажа. На трето или четвърто ползване масата на китайските кабели на моя китайски електрожен се скъса. Като махнах шлауха видях, че е кримпната кабелна обувка. Кабела пречупен точно до нея. При опит за калайдисване греда. Оказа се помеднен алуминиев. Купих нова обувка и я кримпнах аз. За десетина ползвания и кабела вече се е пречупил до половината. Жилата са се разстърчали като таралеж. Е, какъвто електрожена, такъв и кабела. Нищо, че според форума се водел от читавите китайци. Като ми писне ще преправя кабелите от трансформаторния ми електрожен. Тях съм ги купувал и правил сам. Имат само един недостатък. 2х4 метра х 35мм2. Тежат и струват повече от китайския електрожен.
chapara - майстор
Именно, в колко онлайн магазина имаш реална гаранция, обратна и права връзка с производителя и куп от изредените други екстри???
За това казах скроена история, от потребител с нов никнейм!
На това му се казва, намерило, та зашло. Тая манджа съм я гледал, сега вече, притоплена. Няма чест, няма доблест, няма казана дума, има само завист!
hidrazin - майстор
Боже! Пак ли? :shock: :?
Преди няколко месеца поста ми отиде в КОША.
Ма ще го "снимам" и ако някой мое да ми обясни защо е в коша?
Коя да го е...а от забележките ми е неправилна, грешна, некоректна...
Влизаш в онлайн магазин/сайт и виждаш продукт който на първо четене ти харесва ноооо...
- няма информация какво включва комплекта
- цената дали е с или без ДДС - за бога, всички ТРЯБВА да пишат това и не е маловажно
- защо трябва да звъня и да се информирам колко е доставката, безплатна ли е, с кои куриери се работи... - елементарни неща, които може да са написани ясно.

Прикачен файл:
ИЗА.png

Баси, елементарни неща!
:partyman:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт май 28, 2024 11:12 pmhidrazin написа:
... елементарни неща!
Елементарни, Сър
chapara - майстор
Може да може заваръчни, но да не може, примерно, сайтове?
Ти не си в главата на производителя и не знаеш подводните камъни на търговеца. Всяка професия си има тънка част. Ти и бобо си искате нещо ,но не сте купувачи. Други си искат зав.устройства, обаждат се и с пет годишн гаранция ги полуават. Кои са печелившите? Не такива като бобо. Такива които искат да бачкат!
Но те са на изчезване, който търси, ......
hidrazin - майстор
вт май 28, 2024 11:29 pmchapara написа:
Може да може заваръчни, но да не може, примерно, сайтове?
Кво? Я преведи...
:partyman:
koveslav - майстор
Точните хора като Пансим са прекалено малко. В този форум толкова спорове сме водили, че едва ли някой някога ще се хване да прочете толкова писания, за да разбере точно за какво говоря. А как съм спорил и лично с Пансим.. И когато реших да го потърся беше не по въпрос за електрожен, а се обърнах към него просто за съвет като към специалист по електроника, очаквах като повечето днешни особи да е приел нещата лично и да си говорим врели-некипели. А той пича не само, че подходи сериозно към въпроса ми, ами и най-джентълменски ми благодари за градивната част от това, което сме си казали тук. Колко хора според вас имат такова мислене?
След време ми се наложи да ми се изработи една мощна нестандартна електроника и при това коректно отношение от негова страна, естествено се обърнах пак към него като към производител и разбрах какво може, какво прави и как работи този чонек. Години наред от тогава, всеки ден върху тезгяха ми показанията на един волтмер ми напомнят за майстор Пансим.
След толкова форумни писания, след много форумни технически срещи и проби на техниката предлагана и рекламирана тук и след години работа с тази техника, ние всички си изградихме ясна представа за коректността на различните търговци тук. Както като отношение към нас преди и след като им станем клиенти , така и като достоверност на параметрите и качествата на предлаганите от тях машини.
На база всичко това, мога да кажа, че Пансим е от малкото хора, които винаги твърдо стоят зад думите си.
Lutchezar - майстор
Аз от години знам че там цените са без кабели. Мине се не мине някакво време и пак някой се присеща за темата.
Как ще си купите електрожен без да се обадите ако имате въпроси ми е интересно?
По този повод, познавам човек който два пъти си купува кола втора употреба по телефона. И двата пъти имаше доста неуточнени неща и допълнителни разходи. Не че му бяха проблем, просто отбелязвам че особено за електрожен сглобен у нас е доста писано че или се ходи на място, или се звъни по телефона. И винаги има смисъл!
B0bi - специалист
Странна порода сме това българите. Обикновено сме овчедушни и си трайкаме за проблемите на другите. Обаче, видиш ли, някой надигнал глава и изрекъл на глас "обявената цена не е крайна, това е подвеждаща реклама", навалицата скача вкупом срещу него. За съжаление това далеч не е частен случай. Масово се стъпква всеки надигнал глава в опит да защити правата си.
Ако няма умисъл в дадената цена поради недообмисляне, досега трябваше просто да са направени уточненията, както казаха и още двамата колеги. Вместо това упорито се леят хвалебствия, а цената не се уточнява.
Интересно какво ли би било мнението на КЗП. Дали пък да не се обърна към тях?
koveslav - майстор
Накарахте ме и аз да погледна сайта. Ами това изобщо не е сайт за продажби , няма никаква опция да купиш само на база видяното там, без контакт по телефона. Какво ви подвежда в случая?

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: