Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Pansim1 - специалист
пон юни 24, 2024 12:05 pmgogo7777 написа:

Все пак редно е да го направиш. :)
Готово е. :partyman:
В сайта малко по-късно, поради обективни причини. Най-вероятно утре
brad4edat - специалист
Аз имам модели за предпазни капаци за ИЗА 190. Стига Пансим да не е сменил дизайна на отворите в ламарината от преди 5-6 години, моделите които начертах и изпринтирах за моята би трябвало да са актуални. В момента нямам снимки. Но капаците са от типа на щорите които слагаха отзад на стъклата на ладите едно време.
Когато копувах моята ИЗА 190 веднага ми дойде на ум, че трябва да я предпазя от искри от шлайфове, понеже понякога ходя на монтажи и често наоколо има говеда, които не гледат на къде пилят, и ако не ги видиш на време да им дигнеш един скандал ще напълнят електрожена с метални стърготини.

Та ако някой има нужда от такива капаци ( преден, заден и странични) мога да му ги изпринтирам. За да не ме дават и мен на КЗП то ето цена ориентировъчна - към 30-40лв. Понеже това нещо се принтира почти цял ден! За толкова добър електрожен си зслужава да се дадът тези пари и да се предпази ако имате същите опасения някой да не ви пили върху електрожена.

За въпроси и евентуално снимки по вайбъра - 0899 239006 :rock:
Pansim1 - специалист
чет юли 04, 2024 10:21 pmbrad4edat написа:
Аз имам модели за предпазни капаци за ИЗА 190. Стига Пансим да не е сменил дизайна на отворите в ламарината от преди 5-6 години, моделите които начертах и изпринтирах за моята би трябвало да са актуални. В момента нямам снимки.
Кутията е същата. Само старата версия бе малко по-дълга от сегашната.

ПП сега дай и снимки, защото и теб ще те заяде Боби...че може и на КЗП да те даде...страшно е. Направо съм смаян...
Някой съм бил попарил...с гореща вода ли бре :lol:
И специално за Боби - комплект кабели са доста далеч от цената на половин електрожен. Естествено, не са и евтини боклуци от алуминий, отгоре помеднени. Такива НЕ предлагам.
Качеството си има цена, и ако това на теб не ти харесва, не означава нищо. Абсолютно нищо!
Здравейте, колеги!

Започнах да търся електрожен за домашна употреба (160А?) и един заварчик ми препоръча модел на Weldstar. След като изчетох доста мнения тук, се разколебах и забелязах, че повечето препоръки са за ИЗА, ДЕЛ и Арго мини. Честно казано, ДЕЛ 160 ми допадна най-много като цена. Плус това видях че имало някакви 10%, още имали я тази отстъпка?

Същевременно, виждам че ИЗА и Арго мини са по-скъпи, имат ли някакво предимство? И още нещо, четох че кабелите 25 мм² са доста тежки и неудобни. Наистина ли е така?

Освен електрожените, ми грабна окото и DEL Eco Control за телоподаване (за по лесно заваряне?). Макар че незнам дали е добра идея комбинирана машина, да не да се укаже нито едното нито другото. Някой от вас има ли опит с такъв и как се държи? Идеята е да го ползвам без СО само с флуксова тел.

Благодаря предварително на всеки :-D
brum - майстор
От няколко години искам да почна да заварявам. Мислех тая година по Коледа да почна и си викам, че ще чакам още малко за да си вема машина.

Ама дойде черният петък, намерих малко свободно време и реших да гледа. Четох, мислих, и накрая взех 140А MIG/MAG/MMA инверторна машина. Китайска, ама на база на ревютата в тубата добра. И уж си докарва истинските ампери. Мерят по над 130 като я напънат до край.

ARCCAPTAIN MIG140 е модела. Тия в тубата бачкат без никаква драма с тел с флюс на 1.0мм и с рутилови електроди по 3.2мм. Тежи 5.5кг и ми излезе 230лв. Взех си и маска, ръкавици и тел на 0.9мм.

Първото което ще правя е конструкция за малините. Второто евентуално ще е малка оранжерия.

Та така, ще се уча! Да живее тубата, че има от къде да видя кое как се прави. И съседа, щото се занимава с авто тенекеджийство, и каза, че е насреща да показва и да помага :) .

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (79.91 KиБ) Видяна 796 пъти
gogo7777 - майстор
съб ное 23, 2024 12:39 pmbrum написа:
Та така, ще се уча! Да живее тубата, че има от къде да видя кое как се прави.
Не прекалявай с "тубата".
Как па не показаха китайците работа с плътен тел. Щото там токовете са други. Едно е да разтопиш тръбичка фи 0,8 друго е плътна тел фи 0,8.
brum - майстор
Показаха, ама по спомен тел 0.8мм и тръбичка 1.0мм. И не го показват китайците, а разни европейци или американци.

Ще споделя мнението на съседа дето туй бачка от години. Той е с опит и ще е меродавно.

Ся, не очаквам чудеса от машина за 230лв. Ама ако успее да направи конструкцията за малините и оранжерията значи е идеална за целите ми :) .
brum - майстор
Електрожена добре, ама с какви дрехи заварявате? Чета и препоръчват кожени дрехи дето са за това правени. Обаче не съм виждал по спомен някой да заварява с такива...

Ще се боря да заварявам с тръбно флюсова тел. Там май пръска повече отколкото при електродите. Да си търся ли нещо кожено? Или ако ще заварявам рядко и по малко да си карам с нормалните работни дрехи?
gogo7777 - майстор
Кожена престилка, кожени ръкавици.....
:drinkers:

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: