• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте съфорумци,
Заел съм се, да правя двускатен навес, който ще пази сянка на една пейка. До сега направих бетонна плоча за основата. Навесът, ще е с размери два на метър и половина и висок 2 метра. Покрив от битумни керемиди, заковани на дървена ламперия с лицето надолу. Имам малък опит с електрожена. Ако може да помогнете със съвети по изграждането на конструкцията, ще съм благодарен. Като за начало, искам да попитам, какви профили да използвам за колони? 30х30х1.5 или 30х30х2мм?
bigdragon - майстор
При малък опит с електрожена гледай
профила да е с по-дебеличка стена...
Alternative AI - специалист
И аз се интересувам от подобна конструкция. Само, че моята мисля да е метър на метър и ще пази сянка на един стол.
Идеята е много добра. Ще я обмисля.
aleksnp - специалист
ср сеп 03, 2025 12:19 pmzahar написа:
Здравейте

Здравей приятел,
Ще получиш доста подигравки тук. Имаш два варианта - или ги преживяваш или изчезваш.
ср сеп 03, 2025 6:07 pmAlternative AI написа:
Идеята е много добра. Ще я обмисля.
За сянка на трон е крайно недостатъчно, но в краен случай.......
Честно казано, очакванията ми от този форум бяха други, но уви.
MamaMy - майстор
Честно казано и ние очаквахме свестни нови потребители, но нямаме късмет. Все оли**френи влизат. Явно нормалните вече нищо не правят. Може и да са прави. Какво ли върви нормално на тази територия?
Честно казано, очакванията ми от този форум бяха други, но уви.
Как мислите покрив метър на два да пази сянка на пейката? Ще я местите според слънцето ли? Такива покривчета подхождат над бунар /кладенец/.
  • 1
  • 2

Тема "Направа на малък метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: