Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
aig_welding - специалист
пон ное 17, 2025 11:50 pmspeka_rs написа:
Колега за около 240 лв можеш да си купиш DEL MMA 160, много приятен за работа електрожен за до 4 мм елетроди.
Ако си отделил 500 лв, тогава бих препоръчал, някаква комбинирана машина. Применрно DEL 160 Eco Control, в началото може да си го ползваш само, като електрожен. Като те по сърбят ръцете за нещо повече можеш да експериментираш с тръбофлюсна тел и след това вече бутилки регулатори и тн.
Добра идея, но като за начало мога да прпоръчам електрожен DEL MMA 140, не са необходими повече ампери. Цената за форума е 152 лв. с ДДС.

За съжаление телоподаващото DEL MIG 160 Eco Control за 3 лева не влиза в бюджета. :-D :-D :-D

Поздрави,
Георги
speka_rs - майстор
ср ное 26, 2025 2:55 pmaig_welding написа:
За съжаление телоподаващото DEL MIG 160 Eco Control за 3 лева не влиза в бюджета. :-D :-D :-D

Поздрави,
Георги
Силно се надявам точно тези 3 лв, да не са проблема.
aig_welding - специалист
пет ное 28, 2025 10:27 amspeka_rs написа:
ср ное 26, 2025 2:55 pmaig_welding написа:

Поздрави,
Георги
Силно се надявам точно тези 3 лв, да не са проблема.
Може. Като за начало Колегата може да започне с безгазов тел. Няма да се налага инвестиция за бутилка и редуцир. ...
speka_rs - майстор
пет ное 28, 2025 10:32 amaig_welding написа:
Може. Като за начало Колегата може да започне с безгазов тел. Няма да се налага инвестиция за бутилка и редуцир. ...
Аз минах по този път, в началото само телоподаващото, след това бутилки, редуци и по-дълги шлангове.
gogo7777 - майстор
Що се напъвате? Питащия не се е появявал от както е питал.

Ще използвам темата за да не отварям друга. Надявам се, че ще ме упътите. Та на въпроса....Ще ставам пянде. Начинаещ съм и искам да се науча да льокам. Какъв алкохол и консумативи към него ще ми препоръчате? Ще пия чат-пат в домашни условия. Бюджета ми е около 30-40 кинта седмично.

:drinkers:
пон дек 01, 2025 4:09 pmgogo7777 написа:
...Бюджета ми е около 30-40 кинта седмично.

Баси трезвеника! С такъв бюджет си за девически манастир.
gogo7777 - майстор
Начинаещ съм. После като задобрея ще увелича бюджета.....
DundyTheCroc - майстор
пон дек 01, 2025 4:09 pmgogo7777 написа:
Що се напъвате? Питащия не се е появявал от както е питал.

Ще използвам темата за да не отварям друга. Надявам се, че ще ме упътите. Та на въпроса....Ще ставам пянде. Начинаещ съм и искам да се науча да льокам. Какъв алкохол и консумативи към него ще ми препоръчате? Ще пия чат-пат в домашни условия. Бюджета ми е около 30-40 кинта седмично.

Купуваш на промоция за 20 кинта бутилка 0.7 читава водка, с останалите пари два буркана кисели краставички и някаква маринована рибка докато закръглиш на 40 лева. Разпределяш мезето за 7 дена и всяка вечер по 100 грама водка с него. Ако ти дойде в повече на сутринта пиеш чорбата от краставичките :-D
Николов Н. - специалист
" Вие по-младите не знаете да пиете. Напивате се в понедерник,до сряда изтрезнявате. Петък пак така - до под масата. Пие се всеки ден по малко,да се подържа нивото на градусите в организма..." - лаф на доктора /руснак/ на една от платформите. Той самият не беше въздържател, пийваше само в компания и то малко. Майтапеха го,че няма нищо руско в него.

Тема "Електрожен за начинаещ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: