• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
XF4-C50/60 - специалист
пет ное 07, 2025 9:43 pmhidrazin написа:
пет ное 07, 2025 8:07 pmaleksnp написа:
Тъкмо уж се разбрахме за профилите, после трябвало да е отделна постройка....
С кой си се разбрал - с проектант с пълна или поне частична правоспособност, строителен техник или поне накапан архитект?
Като гледам тея с които си се "разбрал" скоро време ще те накарат да заложиш и противоземетръсни шайби...
И проектанта с пълна проектантска правоспособност, ще потвърди дадените от мен числа или ще ги качи още малко!
:wink:
hidrazin - майстор
пет ное 07, 2025 10:35 pmXF4-C50/60 написа:
И проектанта ...
Добре дошъл отново Блуе (Жокер - BLUEPUPIL). Драго ми е пак да те срещна.
Е, докато пак не се направиш пак на "електричар", че последно време много такива НЕАДЕКВАТНИ се навъдиха...
Даже и такива които никога и не СЪМ ПОДОЗИРАЛ че се имат за такива... :-D
Абееее... УжасТ ужасТна... Че и не си и признават...
:partyman:
P.S. Абе така и така съм те фанал...
Айде да "нарисуваш силите" които действат на това навесче със съответните им величини.
Сняг, дъжд, ветеро, собствено тегло... Или не можеш? :?
Желателно на AutoCAD като може и да не е последната версия... (Къде съм аз с 2024-та...)
Не за друго ама днес отварях един такъв и ми отне МИНУТА И ПОЛОВИНА... Китайска му работа...

Изображение

Предполагам няма да те затрудни?
Lutchezar - майстор
Пропуснал си как навеса се облече със стени от термопанел и се сдоби с врата и прозорец.
viewtopic.php?f=56&t=74645&start=50#p1207162
gogo7777 - майстор
пет ное 07, 2025 8:07 pmaleksnp написа:
Тъкмо уж се разбрахме за профилите, после трябвало да е отделна постройка....
Какво пак те мъчи?
Искаш къщата да крепи навеса или навеса да крепи къщата.....като толкова искаш вържи ги двете с тел, свински опашки, дюбели, анкери или с каквото ти дойде на ума. И да, започни го от горе надолу....

Баси загубената тема.
:drinkers:
XF4-C50/60 - специалист
пет ное 07, 2025 10:46 pmhidrazin написа:
Добре дошъл отново Блуе (Жокер - BLUEPUPIL). Драго ми е пак да те срещна.
Айде да "нарисуваш силите" които действат на това навесче със съответните им величини.
Сняг, дъжд, ветеро, собствено тегло...
Голям изпит му ударихте на туй Блуе.
Темата стана интересна, чакаме с интерес ограмотителния чертеж с всичките му обяснения и каламбури, характерни за bluepupil.
:)
aleksnp - специалист
чет ное 06, 2025 9:49 pmgogo7777 написа:
Първо са основите.

:drinkers:
Имаш ли предложение?
gogo7777 - майстор
Как да имам като не знам каква е целта. Гараж, сервизно помещение, склад, работилничка, стая за тъщата....или помещение за инквизиция (както подхвърлиха) :-D
Така и не разбра, че ти си този, който решава какво ще прави. От това зависи ВСИЧКО останало по основите и конструкцията.

Аз ще си правя подобно двускатно, но всичко съм си изяснил. Даже съм купил основните профили 40х40х4. Ще закача на конструкцията и подвижен телфер 1 тон макс. Термопанел няма да има никъде.
Ако не ме мързеше толкова, до сега да съм го "сковал"
aleksnp - специалист
gogo7777 написа:
Как да имам като не знам каква е целта

Вътре ще има няколко бидона с резервна вода и хидрофор и...склад.
aleksnp - специалист
вт ное 11, 2025 7:59 pmaleksnp написа:
gogo7777 написа:
Как да имам като не знам каква е целта

Вътре ще има няколко бидона с резервна вода и хидрофор и...склад.
Здравейте , изчетох цялата тема с голям интерес защото и на мен ми се върти подобна идея в главата за навес от метална констукция с покрив от термопанели.
Зад къщата където искам да е навеса съм излял стоманобетонен фундамент дебел около 10 см с размери около 12 метра дължина и около 2,30 метра широчина. Искам цялото това пространство да го покрия с покрив , без страници , без прозорци, врати и т.н само покрив - навес

Първоначално идеята беше за дървен навес , но като че ли след като прочетох темата клоня вече да е метален навес конструкция с покрив от термопанели .

Моля за вашите компетентни мнения и съвети какви колони и гледи трябва да използвам за констукцията - като размери и дебелини за да пресметна всичко необходимо като профили за да предвитя трянспорт- понеже е в село на 35 км от Варна

Имам нужда и от съвет как да направя захващането на колоните и вертикалната носеща горна греда към стената на къщата защото точно там задната стена към която ще се прикрепва навеса е с топлоизолация 10 см и мазилка над нея .Предполагам изолациатя ще се изреже за да се подпъхнат панелите в нея след това ще се замаже

Колоните носещи конструкцията да ги анкерирам ли към бетона или как ?

При първа възможност ще направя снимки на площадка и мястото където искам да е навеса за да се визуализира всико по - добре .

Имам нужда от идеен проект на този етап - нещо като по тази прикачената схема .
Колоните достатъчно ли ще е да са от профил 80х80 3 мм дебелина
Несещите греди на покрива достатъчно ли е да са 50 х 30 или 60х40 на 2мм
Какво разстояние между колоните ще е необходимо , колко колони

Мосещите греди на покрива на какво растояние една от друга , ребра между тях колко и какви ?

Благодаря ВИ

Прикачен файл

Екранна снимка (669).png
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Да направим метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: