• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
aleksnp - специалист
Ако си чел добре темата, щеше да разбереш, че трябва да е отделна конструкцията от къщата. Не може да се хваща конструкцията за къщата. На мен така ми казаха.
ср яну 07, 2026 10:51 amaleksnp написа:
Ако си чел добре темата, щеше да разбереш, че трябва да е отделна конструкцията от къщата. Не може да се хваща конструкцията за къщата. На мен така ми казаха.
Разбира се че ще е отделна , просто искам да е залепена до стената
gogo7777 - майстор
Височината на навеса колко ще е?
чет яну 08, 2026 7:21 amgogo7777 написа:
Промяна в размера !!! 8, 50 м Х 2, 50 м ще е стъпката върху бетона
Поради преминаваши водосточни тръби дължината на навеса намалява на около 8,50 м(не искам да ги обикалям , предпочитам да са извън навеса ) , широчината 2,50 м

Височина в предната ниската част може да е 2,20 м в задната вичоката част може да е 2,80 м , или повече . Вичочините не са ми ограничени - аз мога да си ги определя

Пред площадката има един асмалък който закрива леко плошадката но за щастие лозите са все още млади и напролет ще бъде обърнат към градината за да не засенчва площадката и да пречи на навеса .

Прилагам снимми на мястото където ще бъде навеса

Захващането на колоните и вертикалната носеща горна греда към стената на къщата защото точно там задната стена към която ще се прикрепва навеса е с топлоизолация 10 см и мазилка над нея .Предполагам изолациатя ще се изреже за да се подпъхнат панелите в нея след това ще се замаже

Колоните носещи конструкцията да ги анкерирам ли към бетона или как ?

Колоните достатъчно ли ще е да са от профил 80х80 3 мм дебелина
Несещите греди на покрива достатъчно ли е да са 50 х 30 или 60х40 на 2мм
Какво разстояние между колоните ще е необходимо , колко колони

Успях да направя някаква примерна калкулация за покрива, като размери - прилагам . Според нея (разбира се ако е достатъчен наклона термопанелите ще са с дължина 2,05 м В нея съм заложил вичочина отпред 2,50м , височина задна част към зида на къшата +0,8 м , - 3,20 м Според калкулатора ъгъл на покрива - 18 градуса

Прикачен файл

1767858832628.jpg

Прикачен файл

1767858832600.jpg

Прикачен файл

1767858832577.jpg

Прикачен файл

1767858832546.jpg

Прикачен файл

1767858832510.jpg
чет яну 08, 2026 9:55 amstoshkov написа:
чет яну 08, 2026 7:21 amgogo7777 написа:
Промяна в размера !!! 8, 50 м Х 2, 50 м ще е стъпката върху бетона
Поради преминаваши водосточни тръби дължината на навеса намалява на около 8,50 м(не искам да ги обикалям , предпочитам да са извън навеса ) , широчината 2,50 м

Височина в предната ниската част може да е 2,20 м в задната вичоката част може да е 2,80 м , или повече . Вичочините не са ми ограничени - аз мога да си ги определя

Пред площадката има един асмалък който закрива леко плошадката но за щастие лозите са все още млади и напролет ще бъде обърнат към градината за да не засенчва площадката и да пречи на навеса .

Прилагам снимми на мястото където ще бъде навеса

Захващането на колоните и вертикалната носеща горна греда към стената на къщата защото точно там задната стена към която ще се прикрепва навеса е с топлоизолация 10 см и мазилка над нея .Предполагам изолациатя ще се изреже за да се подпъхнат панелите в нея след това ще се замаже

Колоните носещи конструкцията да ги анкерирам ли към бетона или как ?

Колоните достатъчно ли ще е да са от профил 80х80 3 мм дебелина
Несещите греди на покрива достатъчно ли е да са 50 х 30 или 60х40 на 2мм
Какво разстояние между колоните ще е необходимо , колко колони

Успях да направя някаква примерна калкулация за покрива, като размери - прилагам . Според нея (разбира се ако е достатъчен наклона термопанелите ще са с дължина 2,05 м В нея съм заложил вичочина отпред 2,50м , височина задна част към зида на къшата +0,8 м , - 3,20 м Според калкулатора ъгъл на покрива - 18 градуса

Прикачен файл

Екранна снимка (670).png
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Да направим метален навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: