Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
stoyansbg - специалист
Здравейте,

Купих си газова бутилка заредена с C18 и регулатор на налягане, но изпуска по малко газ от тапата над клапана на регулатора. Разглобих го и според това, което виждам му липсва някакво уплътнение, но не съм сигурен дали в дъното на отвора или горе между корпуса и главата на тапата. Също така какъв тип уплътнение - от какъв материал.

Форума не ми позволява да кача снимки, затова ги качвам тук https://photos.icloud.com/shared/album/ ... ARKvRDn47w.
hidrazin - майстор
пет сеп 18, 2026 8:05 pmstoyansbg написа:
...което виждам му липсва някакво уплътнение...
Според мен не му липсва никакво уплътнение и е нормално да изпуска по малко газ при превишение на налагането.
Като го гледам си е баш предпазен вентил. Да изпусне излишното налагане/газ.

Ма за да си спокоен що не питаш тоя от който си купил вентила или/и бутилката?
Не мисля че ще откажат да ти отговорят...
:partyman:
P.S. Аз работя с кислород, ацетилен/пропан-бутан и не мога да ти дам 100% изчерпателен отговор...

.
stoyansbg - специалист
пет сеп 18, 2026 10:46 pmhidrazin написа:
пет сеп 18, 2026 8:05 pmstoyansbg написа:
...което виждам му липсва някакво уплътнение...
Според мен не му липсва никакво уплътнение и е нормално да изпуска по малко газ при превишение на налагането.
Като го гледам си е баш предпазен вентил. Да изпусне излишното налагане/газ.

Ма за да си спокоен що не питаш тоя от който си купил вентила или/и бутилката?
Не мисля че ще откажат да ти отговорят...
:partyman:
P.S. Аз работя с кислород, ацетилен/пропан-бутан и не мога да ти дам 100% изчерпателен отговор...

.
Предпазният клапан е в съседство, този с отвора. Този, е точно срещу крана за регулиране на потока и като се навива крана, постепенно избутва оста и отваря клапана. Работното състояние на този клапан е полуотворено, така че тапата над него трябва да уплътнява. Тя обаче не е на конус, а петата и е плоска и има съответно плосък ръб в отвора, към който тя приляга. Обаче за да уплътни си мисля, че трябва да има уплътнение там :?

Надявах се някой да има подобен и да хвърли едно око :-D

Ще пиша и на човека, който ми го продаде на олх, но той май само ги продава, а части за тези редуцир вентили, освен уплътнението между бутилката и регулатора, не намирам :|

Тема "уплътнение на регулатор на налягане каргон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: