• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
karamundi - специалист
аха за тва стъпалце не си длъжен да слагаш но ако все пак искаш минимум 80см.до 95 см. а ако е общественна зграда е задължително
а може ли да ми цитирате стандартите на които подлежат парапетите тип терасен. благодаря ви
boltik - специалист
И аз да попитам.Какви норми и стандарти знаете за дължина и височина на съпалото?Щото много често споря с тези умни чехи че стъпалото не трябва да е по-малко от една човешка обувка.А височината то е много относиелно нещо.
housedoktor - майстор
boltik написа:
И аз да попитам.Какви норми и стандарти знаете за дължина и височина на съпалото?Щото много често споря с тези умни чехи че стъпалото не трябва да е по-малко от една човешка обувка.А височината то е много относиелно нещо.
За стълба е валидна "златната" формула 2Н+В = 63 см.Или два пъти височината на стъпалото+ дълбочината му да е 63 см
например : 17 височина и 29 дълбочина
2х17 +29 = 63
моля помогнете ми наистина със стандарти или наредби, които са валидни за външен парапет за тераси или еркери
solo5 - майстор
housedoktor написа:
За стълба е валидна "златната" формула 2Н+В = 63 см.Или два пъти височината на стъпалото+ дълбочината му да е 63 см
например : 17 височина и 29 дълбочина
2х17 +29 = 63
:respekt:
  • 1
  • 2

Тема "има ли стандарт за каква височина трябва да има парапет?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: