Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Пускам темата за колеги които имат стари универсали на които са поизносили флашките и искат да си ги паснат наново да се намали биенето до нормално за работа.Аз използвах стар универсал български 200мм стругът е С11а доста старичък модел но в добро състояние.Качих преди малко видеото като е готово ще го пусна да видите за какво става въпрос.[vbox]http://vbox7.com/play:1c2212b8[/vbox]ето как става[vbox]http://vbox7.com/play:40b03802[/vbox]ето и резултата който постигнах 1 стотна за български универсал мисля 4е е добре
sparow - специалист
Супер е.По книга и дават 2-4стотни биене :wink: Дай някоя друга снимка. на машината, има звук на много запазена ,не се чува направо.Нали с11а е модела с целите паралели?
sparow написа:
Супер е.По книга и дават 2-4стотни биене :wink: Дай някоя друга снимка. на машината, има звук на много запазена ,не се чува направо.Нали с11а е модела с целите паралели?
Да колега модела е с11а купих го на търг от едно училище в страхотно състояние струга е ремонтиран във Враца и като е върнат не е работил така е стоял има само един проблем някой му е откраднал оптегача и веригата на бързия ход и сега си търся такава ако някой му се намира да свирка ще си го рециклирам за мен и това включва доста лъскане чистене грунд и боя ще кача снимки от ремонта като го завърша.
ivan40t0 - напреднал
Това може да стане ако универсала е нов със смазката от склада.Ако е работил преди теб неминуемо има луфт в спиралата и челюстите.На определен диаметър на детайла можеш да го постигнеш с тази една стотна,но на различен ще се получи биене.Не можах да видя,обаче дали си застопорил обратните челюсти с гривна преди да започнеш да шлайфаш.Ако не си това също е грешка.Не се отразява пак на новия универсален патрон.Аз си дълбах канал в правите челюсти за да застопорявам с гривна и въпреки,че този патрон не е работил при друг,а само при мен и то само около 3 години,след шлайфа на различни размери ми бие до 0.1.За моята работа,обаче,това е превъзходен резултат.Поздрави.

Тема "Припасване на универсал на струг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: