• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
xborox - напреднал
Имам няколко детайла на байка, които искам да полирам. Техниката е налице, ама не знам каква полир паста да си купя. Вляза ли в магазин за бои и задам ли въпроса "Имате ли паста за полиране на алуминий" и всеки ме гледа учудено. Имате ли идея къде и каква паста трябва да намеря?
UNIOR - модератор
Стоманена вълна, търка се на ръка, можеш да намериш в Практикер, пробвай на някое парче, и виж дали ще ти хареса. За паста и аз не съм чувал.
EDI - майстор
За алуминий използвай вълнено кече и паста за зъби.Имай предвид, че степента на "огледалност" на полиране зависи и от състава на алуминиевата сплав, която си използвал.Колкото е по-твърда сплавта, толкова по-добре се полира.
pep - специалист
Проблемът с алуминия е че бързо се окислява и от там матовата повърхност . Фосфорна киселина + азотна , говорим за чист алуминий или такъв като сплав с магнезий . Получават се повърхности с отражателна способност по-голяма когато говорим за техн. чист алуминий , иначе сплавите трудно се полират химически .
Както по-горе е посочено окиса се сваля също и в горещ разтвор на сода каустик и се разтваря и част от алуминия защото разтворът е агресивен при висока темп. и конц.
По-добър според мен декоративен ефект ще има ако се оцвети алуминия , т.е. окисната корица .
xborox - напреднал
Мерси за отговорите. Справих се безпроблемно още преди 2-3 седмици. Намерих специална паста (макар че не е съвсем паста, а по скоро прилича на твърд маслен пастел като консистенция), метнах едно кече на дрелката и в момента елементите са като огледало (-;
teoto - специалист
Ако сега ги лакираш с безцветен лак ще деянат повече
xborox - напреднал
Ами честно казано не искам, тъй като едва ли ще намеря достатъчно качествено и издръжливо лаково покритие за алуминий. Засега са ОК, пък ако се наложи, отново пускам дрелката и готово (-;
desss - специалист
xborox написа:
Мерси за отговорите. Справих се безпроблемно още преди 2-3 седмици. Намерих специална паста (макар че не е съвсем паста, а по скоро прилича на твърд маслен пастел като консистенция), метнах едно кече на дрелката и в момента елементите са като огледало (-;
я кажи каква паста точно си купил, и от къде, че спешно ми трябва :)
xborox - напреднал
Май е вече късно да отговоря, но все пак. Самата "паста" е твърда като пастел, дори и повече, произведена е от ЕТ "Ампида", тел 028701651 или 0888422515. Купувал съм я от един магазин до женския пазар в Сф. Ако на някого му трябва, да пише. Ще му дам :-)
  • 1
  • 2

Тема "Полиране на алуминий" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: