Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
MamaMy - майстор
angelfilev написа:
...
Не ми е известен такъв разговорен език, но не може да се нарича "базичен=стоманен електрод" по причина на това, че базичен, рутилов, целулозен и др. се определя от обмазката, а не от материала на телта.
Аман от дървени философи. Това, че нещо не знаеш не е срамно. Срамно е когато не питаш, а се опитваш да мислиш. Недей! Не ти се отдава. :-D
agj - майстор
dragozow написа:
Има и нещо друго, този Raider не отговаря на параметрите си. Не може на 200А да гориш 3.25 мм, който е пипал електрожен знае че 3.25 мм гори в диапазона 115-130А. И не е ясно колко електрода 3.25 мм ще изгори, защото повечето такива машини се предават на втория електрод. Айде друго да направим, аз твърдя че ARC 140 е по-издръжлив от Raider 200. Донесете един при мен, до него слагаме едно ARC 140 и ще горим 3.25 рутилови докато едното се предаде. Може даже да направим запис и да го постнем. Ако ARC-то се предаде първо имам дилърски цени на Raider от Евромастер, ще взема едно и ще го продам на доставната цена. Тя е 332,50 лв, този който казвате че струва 299 лв е 140А и е с код 077201, неговата доставна е 250 лв. В замяна не искам нищо, осигурявам за теста ръкавици, маска и електроди.
Драгозов ,може би те подразни това че съм написал че ARC 140 е по слабичък от Raider 200 но го написах изхождайки от максималната сила на тока на двата инвертора. А 200 не е ли по вече от 140 ? За останалото не знам нито съм работил с ARC 140 нито пък с Raider ,аз просто дадох мнение изхождайки от впечатленията на колегите! Друг път ще давам мнение само за това което със сигурност знам !Лошото е че нито за един от двата инвертора няма технически параметри ПВ – на максимален ток и какъв е тока при ПВ 100% !?
Та в крайна сметка наистина няма да е лошо да се направят подобни тестове с различни машини и електроди за да се провери издръжливостта на машините !
За инверторния Raider нямаше да е лошо и колегата sian да даде повече информация !
dragozow - майстор
Не, не ме дразнят такива неща. Ако обръщам внимание на такива неща да съм побелял и да съм си изгризал ноктите. Просто ме сърби че съм прав. В магазина имам към 30 различни заваръчни машини и съм ги пробвал всичките. Даже и да не съм прав който донесе Райдера черпя бира. Райдера подозрително ми прилича на един модел на Kende.

edit
ARC-то е 60% на 140А при 40 градуса C.
Последна промяна от dragozow на чет окт 18, 2012 9:17 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
basko3 написа:
Защото за 200 лева няма друг нов електрожен, който да ми хареса.
Ти на външен вид ли ще го харесваш ?Ако е така тогава да спираме със препоръките и споровете !?
angelfilev - специалист
MamaMy написа:
angelfilev написа:
...
Не ми е известен такъв разговорен език, но не може да се нарича "базичен=стоманен електрод" по причина на това, че базичен, рутилов, целулозен и др. се определя от обмазката, а не от материала на телта.
Аман от дървени философи. Това, че нещо не знаеш не е срамно. Срамно е когато не питаш, а се опитваш да мислиш. Недей! Не ти се отдава. :-D
Когато аргументите се заместват с прилагателни се вижда кой какво знае, така, че не се напъвай.
Последна промяна от angelfilev на чет окт 18, 2012 9:28 pm, променено общо 1 път.
profesionalist_wood - майстор
dragozow написа:
Не, не ме дразнят такива неща. Ако обръщам внимание на такива неща да съм побелял и да съм си изгризал ноктите. Просто ме сърби че съм прав. В магазина имам към 30 различни заваръчни машини и съм ги пробвал всичките. Даже и да не съм прав който донесе Райдера черпя бира. Райдера подозрително ми прилича на един модел на Kende.

edit
ARC-то е 60% на 140А при 40 градуса C.

Кенде отдавна произвеждат електрожените на Райдер,отвори някой от тях и по чарколяците си пише.....Не е задължително Райдер да произвежда всичко,Кенде са подизпълнители.
agj - майстор
basko3 написа:
Защото за 200 лева няма друг нов електрожен, който да ми хареса. Втора ръка не искам то не съм аз човека, който ще даде парите а родителите ми, но те не искат втора ръка.И аз мисля,че ARC ще издържи повече.Ще е добре, ако навия нашите да вземат ARC-a , а дали ще е 140 или 200 няма голямо значение за мен.
Май нито ти ,нито родителите ти знаете какво искате !Ако беше го написал това още в началото едва ли темата щеше да стигне до тук!Аз вече искрено съжалявам за това че се опитах да помогна !
MamaMy - майстор
angelfilev написа:
MamaMy написа:
angelfilev написа:
...
Когато аргументите се заместват с прилагателни се вижда кой какво знае, така, че не се напъвай.
Вместо да се дуелираме, иди утре в първата квартална железария и искай стоманени електроди. Ще се изненадаш от резултата :wink: . Дори и неправилно не съм го измислил аз. Споделих какво знам и съм сигурен, че този дето му е наприказвал тия глупости на колегата знае още по-малко и още по-изкривено. Тук със времето се е получило едно нарицателно като Джип, Хилти, Ксерокс и т.н. И това на кой пишката е по-дълга няма да промени нищо. Има да ме гониш поне с 5 см :mrgreen:
agj написа:
basko3 написа:
Защото за 200 лева няма друг нов електрожен, който да ми хареса.
Ти на външен вид ли ще го харесваш ?Ако е така тогава да спираме със препоръките и споровете !?
НЕ на външен вид електрожена ще го взема от познат, който казва, че си заслужава затова той ми е фаворит, а и уж бил Италиански ... А това, че си написал 4-5 мнения по темата едва ли ти е изгубило скъпоценното време...Без друго никой не е попитал за електрожените telwin. Няма абсолютно никакво инфо за тях затова не мисля, че е лоша идея да се разгледат и те дали стават или не.
sian - специалист
agj написа:
dragozow написа:
Има и нещо друго, този Raider не отговаря на параметрите си. Не може на 200А да гориш 3.25 мм, който е пипал електрожен знае че 3.25 мм гори в диапазона 115-130А. И не е ясно колко електрода 3.25 мм ще изгори, защото повечето такива машини се предават на втория електрод. Айде друго да направим, аз твърдя че ARC 140 е по-издръжлив от Raider 200. Донесете един при мен, до него слагаме едно ARC 140 и ще горим 3.25 рутилови докато едното се предаде. Може даже да направим запис и да го постнем. Ако ARC-то се предаде първо имам дилърски цени на Raider от Евромастер, ще взема едно и ще го продам на доставната цена. Тя е 332,50 лв, този който казвате че струва 299 лв е 140А и е с код 077201, неговата доставна е 250 лв. В замяна не искам нищо, осигурявам за теста ръкавици, маска и електроди.
Драгозов ,може би те подразни това че съм написал че ARC 140 е по слабичък от Raider 200 но го написах изхождайки от максималната сила на тока на двата инвертора. А 200 не е ли по вече от 140 ? За останалото не знам нито съм работил с ARC 140 нито пък с Raider ,аз просто дадох мнение изхождайки от впечатленията на колегите! Друг път ще давам мнение само за това което със сигурност знам !Лошото е че нито за един от двата инвертора няма технически параметри ПВ – на максимален ток и какъв е тока при ПВ 100% !?
Та в крайна сметка наистина няма да е лошо да се направят подобни тестове с различни машини и електроди за да се провери издръжливостта на машините !
За инверторния Raider нямаше да е лошо и колегата sian да даде повече информация !
Ето ПВ.

Прикачен файл

инвертор.jpg
инвертор.jpg (75.34 KиБ) Видяна 3465 пъти

Тема "Мнение за електрожен Telwin Pratica 152 turbo" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: