• 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
dragozow - майстор
Зелената серия са хоби машини. Твоето гори 4 мм, но не го напъвай на повече от 3,25 мм. Новите модели на Gys са със занижени параметри, 160А, но с 14% ПВ, цената е с 200 лв надолу от Gysmi 161:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1554
Така ако искаш да работиш с 4 мм трябва да си вземеш 200P, защото там ПВ-то на 160А е 78%...при 20 градуса по техните измервания:
Изображение
Цената обаче пак става колкото на 161:
http://www.argo-market.com/Products/Details/1506

От новите машини за сега не сме имали за ремонт и май ще са сполучливи.
valiopeshev - напреднал
pansim написа:
Първо честита покупка, дано ти служи вярно дълго време.
Тези инвертори не са специално за никой пазар, още повече пък за немския. В различни надписи може да се видят, поне 5-6 вида. Добри са, но не го насилвай на 200А. Безопасния ток е около 160А. Ако искаш целодневна работа с 200А, просто ще го повредиш. Успех и спорна работа с новата придобивка!
Благодаря, да си жив и здрав! Исках да кажа, че покрай германците с техните изисквания за качество се вреждаме и ние. В сайта на Арго Маркет има линк за един видеоклип в You Tube, където един германец от Stahlwerk демонстрира точно същия син ARC 200. Едва ли при при годишно производство на примерно 600-700 000 бройки им е рентабилно да ги правят различни според държавите където ги продават. :drinkers:
dragozow - майстор
Правят ги различни за различните пазари. Например базовата машина ARC 200 е със тънки, къси и евтини кабели, по-евтина кутия на машината, без дисплей, без дръжка и т.н. Зависи как плащаш на китайците, правят всичко. Ние нямаме за цел да продаваме най-евтиното, а нещо от което клиента да е доволен. Точно поради тази причина и защото сме сигурни какво продаваме, другата седмица с новата партида ще има приятна изненада. Който търси много евтино знаете къде ги продават.
valiopeshev - напреднал
Но предполагам, че вътре са същите, нали? Както и да е, аз съм много доволен от покупката!
За цената в Бриколаж съм сигурен, 169 лева е за 5 метра без нищо друго. Виждал съм и по голямо самозабравяне на някой търговци. Колкото за термоустойчивостта, мисля че всички заварочни кабели по стандарт трябва да са такива. Какво ще кажеш по въпроса dragozov? :drinkers:
dragozow - майстор
Има кабели, които сега в студа не можеш да разгънеш.
gogo7777 - майстор
Има кабели, които сега в студа не можеш да разгънеш.
Даааа има и такива :-D
idunno - специалист
Моите си се разгъват :-D
Господин Драгозов в новата пратка ще има ли АРС 200 ТИГ, и аз кам кам края на месеца мисля 4е ще мога да се сдобия с едно такова.Отдавна му се каня но да видим.
griffin - майстор
Драгозов мерси за инфото значи аз би трябвало да имам 160P в кутията според теб.
За мен няма особенно значение де електроди 4-ка никога не сам горил а с 3,2 като заварявах производителността ми беше 5 електрода на час докато се нагазуря да закрепя детайла та после да го капна та така та тоя коефицент много не ме барка де :-)
Мерси за инфото тия подробности не ги знаех действително отватре леееко е различен спрямо снимките на руснаците спец те дават накви спойки че падат при мен май е мо добре направено ама не смея да го изпитам. Просто китайците ми се връзваха 200 евра до тука и като нямам сервиз е безмислено за мен.
10х за инфото :-)
pansim - майстор
[quote="griffin" действително отватре леееко е различен спрямо снимките на руснаците спец те дават накви спойки че падат при мен май е мо добре направено ама не смея да го изпитам. Просто китайците ми се връзваха 200 евра до тука и като нямам сервиз е безмислено за мен.
10х за инфото :-)[/quote]

За съжаление не е различен твоят инвертор, затова го пази от силни удари и вибрации.
А за китайците - споко поправям ги успешно в повечето случай, т.е. сервиз има :)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: