Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
CARRION - специалист
Вече мога да се съглася с мнението че може да се направи механично с лостов механизъм в предвид размерите на листовете, дори и Рундът може да се направи с ръчно задвижване само с две профилни ролки
8180 - майстор
CARRION написа:
Вече мога да се съглася с мнението че може да се направи механично с лостов механизъм в предвид размерите на листовете, дори и Рундът може да се направи с ръчно задвижване само с две профилни ролки
Абе с две ролки (валове) нещо не се сещам. Хайде да са три.
А защо са пет на снимката не стоплям. Също и "задвижка" не виждам.
Валовете трябва да са с някакво покритие - да не драскат, че едната страна е лицева, с "заводски" фасон по избор.
Това - черните лентички на снимката е дунапрен - ограничител за лицевия плексиглас.
Да напомня - в общия случай се налага да се огъва и към двете страни. За едно "О" трябват вътрешна и външна страница - на снимките се е случила само "външна" (ако нещо влияе съществено на бъдещата конструкция).
CARRION - специалист
Извинявам се за недоразумението, найстина рундът е с най-малко 3 ролки.
А профилните ролки са за обкантването :

Прикачен файл

050410_0450402_242.jpg
050410_0450402_242.jpg (15.55 KиБ) Видяна 6976 пъти
rusi_78 - напреднал
хора страхотни инжинери сте благодаря Ви. А сега ако може някой да направи схемичка ама ръчно. А за диодите ако има питане на среща съм ще пусна нещо което съм правил Букви осветени с диоди.

Прикачен файл

Хид тек.jpg
Хид тек.jpg (157.67 KиБ) Видяна 6953 пъти
CARRION - специалист
Набързо от мен че нямам много време
направил съм го схематично , мащабирането не е точно само да се види как може да се направи.
Утре мога да ти пусна и др. възможни начини на изпълнение

Прикачен файл

Drawing2.jpg
Drawing2.jpg (54.08 KиБ) Видяна 6909 пъти
rusi_78 - напреднал
благодаря. Изглежда лесно. Но като за начало ще търся чисто механичен начин. без някакви пневматики. Нещо с една стяга и матрица или както там се казва.
CARRION - специалист
rusi_78 написа:
благодаря. Изглежда лесно. Но като за начало ще търся чисто механичен начин. без някакви пневматики. Нещо с една стяга и матрица или както там се казва.
Ето и това което имаше впредвид, само трябва да си наметиш едно старо менгеме от някъде и да си закрепиш ножовете.
А относно ножовете мога да ти пратя един каталог от които може да се ориентираш какво да търсиш в зависимост от това какви профили искаш да правиш.

Прикачен файл

Drawing3.jpg
Drawing3.jpg (50.51 KиБ) Видяна 6848 пъти
rusi_78 - напреднал
прати ми този каталог ако обичаш
CARRION - специалист
rusi_78 написа:
прати ми този каталог ако обичаш
Прати ми e-mail-a си на лични съобщения и ще ти го пратя утре
skartalov - специалист
RUSI_78, a самите букви от PVC ли са? или има и някъв друг по- ефтин вариянт?
Къде ги режеш тези букви?

Тема "как да направя тези машинки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: