• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
torbalan - Дървен философ
fanti написа:
Привет колеги . Бързам и аз да се включа към основната тема. Стария Т-р здаде багажа и ми е нужен нов зав. апарат. Естественно е да бъде инвертор. Изпочетох почти всичко в нета и се спрях на това http://www.argo-market.com/Products/Details/1325 . Удовлетворява ме качество =цена \ ако е реално разбирасе а това може да каже само г_н Драгозов\ Също ми хареса и 3 год. гаранция и сервиз и ремонтопригодноста на машинката . Надявам се също и това да е реално така както е описано. Нормално е и да поискам съвет от колегите \ експерти в това \ съфорумци зе евентоалния си избор данеби да съм пропуснал нещо или някоя друга марка от горепосочения модел. Ще съм ви благодарен много за съветите и идеите посочени от ВАС .Благодаря предварително.
ПП . Абе колеги какво стана със съревнованието което щяхте да проведете ? Инверторна надпревара :-D . Става въпрос на кого ще сръботи първа и на кого последна термозащитата без пренъсване с електрод 4_ка. Тук някъде го бях прочел това и ми е много любопитно .
Ми аз предложих да го направим у дома на двора. От мен скарата ;)

Ама нещо няма мераклии :)

Пък при температури от около 4 - 5 градуса през деня, надали скоро ще сработи защита...
valiopeshev - напреднал
Аз съм много доволен засега от ARC 200 от dragozov и го препоръчвам. А колкото за жълтия фалшификат по горе, виждал съм подобни на които отпред пише 200 А, а отзад на таблицата 140 А с малки букви. pansim, може ли да снимаш и табелката отзад? :drinkers:
valiopeshev - напреднал
ZEDYCUS написа:
Днес взех два пакета от тези турските електроди Магма велд, видяха ми се евтини- неръждаемата стомана -15лв и рутиловите по 10лв кутията. Дано да вършат работа или ще са за :toimonster:
Неръждавейката какви са 18/10 ли? А диаметъра?.:drinkers:
pansim - майстор
За момента не мога да го снимам, просто защото не е при мен. Само го тествах и толкоз. Не става - това е. Пък какви надписи има, въобще не е важно.
Но ако ми попадне пак в полезрението, що го снимам - така за информация. Но съм категоричен, че повече от 120А там НЯМА. Слаба машина е. Жалко, че нямах под ръка базични електроди, до го тествам с тях как работи.
ZEDYCUS - майстор
valiopeshev
Неръждавейката какви са 18/10 ли? А диаметъра?.:drinkers:
Диаметърът е 2мм, а това 18/10 не знам какво е. :lol:
gogo7777 - майстор
Според мен е по-важно сравнението, с лекота на палене на базични електроди, устойчивост на дъгата при ниски токове и др...
Абсолютно точно и вярно. Не е важно диаметъра на електрода какъв е а как ги гори :-D . Тия ментета ако по някаква случайност запали 4мм електрод, няма да могат да го изгорят целия, щото ща изгори инвертора (защитата я сработи, я не).
Неръждавейката какви са 18/10 ли?
Какво значи 18/10 :?:
valiopeshev - напреднал
18/10 значи 18% хром и 10% никел, останалото желязо. Това е най разпространената неръждаема сплав, от нея са направени мивките, тенджерите, разни плотове, вани за мляко, казани за перални и почти всичко в хранително вкусовата промишленост и медицинското оборудване. Работил съм много с тях, искат сушене, иначе остават шупли. Заварявал съм успешно и чугун с тях. Имам и няколко останали ми от едно време неръждаеми електрода за променлив ток за дребни поправки. Би трябвало на кутията да пише нещо и после да се направи справка в интернет. :drinkers:
valiopeshev - напреднал
Тия ментета ми се струва, че се правят и в България. Купуваш кутии за 200 А и елекроника за 140, слагаш я вътре и готово. Даже и в гараж става. Не е трудна работа. Тия които аз гледах лъжеха по метода на малките букви. Никой не е казал че 200 значи 200 А и айде готово. Сега по интернет съвсем лесно можеш да си поръчаш и платиш всичко в малки количества и да го получиш на митницата. Такива ми ти работи. :drinkers:
ZEDYCUS - майстор
Научих нещо ново. :supz: Това намерих за електродите- пише състав 19хром - 10никел. http://www.magmaweld.com/files/ei_308_l.pdf С какъв поляритет се заварява с тях. :partyman:
dragozow - майстор
valiopeshev написа:
Тия ментета ми се струва, че се правят и в България. Купуваш кутии за 200 А и елекроника за 140, слагаш я вътре и готово. Даже и в гараж става. Не е трудна работа. Тия които аз гледах лъжеха по метода на малките букви. Никой не е казал че 200 значи 200 А и айде готово. Сега по интернет съвсем лесно можеш да си поръчаш и платиш всичко в малки количества и да го получиш на митницата. Такива ми ти работи. :drinkers:
Нищо не се прави в България. Китайците го правят същото на половината цена.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: