• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
valiopeshev - напреднал
ZEDYCUS написа:
Научих нещо ново. :supz: Това намерих за електродите- пише състав 19хром - 10никел. http://www.magmaweld.com/files/ei_308_l.pdf С какъв поляритет се заварява с тях. :partyman:
На страницата от линка, който си дал, най долу пише +. То и на кутията трябва да пише, но и аз си спомням, че на времето заварявах на +. Там пише и за сушенето - 2 часа на 300 градуса, иначе стават шупли и ако е резервоар пропуска. Пак най долу има и пространствените положения за заваряване. :drinkers:
valiopeshev - напреднал
dragozow написа:
valiopeshev написа:
Тия ментета ми се струва, че се правят и в България. Купуваш кутии за 200 А и елекроника за 140, слагаш я вътре и готово. Даже и в гараж става. Не е трудна работа. Тия които аз гледах лъжеха по метода на малките букви. Никой не е казал че 200 значи 200 А и айде готово. Сега по интернет съвсем лесно можеш да си поръчаш и платиш всичко в малки количества и да го получиш на митницата. Такива ми ти работи. :drinkers:
Нищо не се прави в България. Китайците го правят същото на половината цена.
dragozow, тия от Хасково и те ли ги внасят готови?
agj - майстор
pansim написа:
fanti написа:

Според мен е по-важно сравнението, с лекота на палене на базични електроди, устойчивост на дъгата при ниски токове и др...
За запалването на базичните електроди е писано многократно и в много други теми ,и ти навярно си го чел ...- Трудното запалване на базичните електроди не е толкова до машината а до опита на заварчика,и с най добрата професионална машина неопитен заварчик ще залепва електрода и трудно ще го пали , а по опитния майстор ще успява да запалва и да работи с каквато и да е машина ! :-D
agj - майстор
valiopeshev написа:
dragozow написа:
valiopeshev написа:
Тия ментета ми се струва, че се правят и в България. Купуваш кутии за 200 А и елекроника за 140, слагаш я вътре и готово. Даже и в гараж става. Не е трудна работа. Тия които аз гледах лъжеха по метода на малките букви. Никой не е казал че 200 значи 200 А и айде готово. Сега по интернет съвсем лесно можеш да си поръчаш и платиш всичко в малки количества и да го получиш на митницата. Такива ми ти работи. :drinkers:
Да внасят ги! И доста се харчат ,въпреки всичко писано тук и където и да е другаде !
Един мой познат преди около година си купи от там такъв китаец WSM 200 (червен ) използва го във фирмата си ...сега иска да си купи още един но червените апарати били изчерпани .....и се чака внос до края на месеца! :drinkers:
А не само този познат а и още няколко колеги, познати и приятели имат такива апарати и общото мнение е че за тази цена апратитите са си доста добри !
Последна промяна от agj на съб фев 09, 2013 3:10 pm, променено общо 1 път.
agj - майстор
valiopeshev написа:
Аз съм много доволен засега от ARC 200 от dragozov и го препоръчвам. А колкото за жълтия фалшификат по горе, виждал съм подобни на които отпред пише 200 А, а отзад на таблицата 140 А с малки букви. pansim, може ли да снимаш и табелката отзад? :drinkers:
http://abvobiavi.com/?uni=obiavi&qid=2444&img=3558&
Ето ти таблицата ! Описани са техническите параметри и ПВ-то при 60% -200А и при 100% -118А !
gogo7777 - майстор
Трудното запалване на базичните електроди не е толкова до машината а до опита на заварчика,и с най добрата професионална машина неопитен заварчик ще залепва електрода и трудно ще го пали , а по опитния майстор ще успява да запалва и да работи с каквато и да е машина !
Не става дума да го запалиш като бенгалски огън, а когато разпали почти веднага да образува постоянна дъга и т.н. С ментето ще разпалиш и до като почнеш да заваряваш вече имаш 1-2 см. гъба :-D .
dragozow - майстор
valiopeshev написа:
dragozow написа:
valiopeshev написа:
Да.
valiopeshev - напреднал
agj написа:
valiopeshev написа:
Да внасят ги! И доста се харчат ,въпреки всичко писано тук и където и да е другаде !
Един мой познат преди около година си купи от там такъв китаец WSM 200 (червен ) използва го във фирмата си ...сега иска да си купи още един но червените апарати били изчерпани .....и се чака внос до края на месеца! :drinkers:
А не само този познат а и още няколко колеги, познати и приятели имат такива апарати и общото мнение е че за тази цена апратитите са си доста добри !
Пред фактите и боговете мълчат. Нямах никаква информация за тях от хора които ги използват. Мерси! :drinkers:
agj - майстор
gogo7777 написа:
Трудното запалване на базичните електроди не е толкова до машината а до опита на заварчика,и с най добрата професионална машина неопитен заварчик ще залепва електрода и трудно ще го пали , а по опитния майстор ще успява да запалва и да работи с каквато и да е машина !
Не става дума да го запалиш като бенгалски огън, а когато разпали почти веднага да образува постоянна дъга и т.н. С ментето ще разпалиш и до като почнеш да заваряваш вече имаш 1-2 см. гъба :-D .
За горенето и качеството на шева освен сътоянието на електродите и умението на заврчика съм съгласен че донякъде може да има значение и машината но такива генерални изводи че щом машината е китайска заъдължително е лоша аз няма как да приема!
gogo7777 - майстор
Не "донякъде", а е наложително апарата да "може" :-D . Заварчика не трябва да се превръща в шлосер и да заварява един елементарен шев по няколко пъти, щото апарата е калпав.

Машината може и да е джигитайска, но ако е направена както трябва няма проблем. Стоките от Китай са се превърнали като нарицателно наименование и синоним на менте. И вината за това имат вносителите и търговците. Не може да внесеш един параход с боклуци и да твърдиш, че са убави :-D . Всичко е с комерсиална цел. В белите страни стока неотговаряща на написаното предписание (опаковка, технически данни, предлагане и реклама) се конфискува и унищожава. Потребителя дава доброволно парите, а не търговеца да ги взима на всяка цена :-D . Има перфектни китайски стоки, ама не ги внасят щото оцапаха името на производителя и немогат да ги продадат. Машините на Драгозов (това име го има през 2-3 поста в тая тема) може и да са качествени (нямам впечатление), но аз никога не бих дал пари за китайски електрожен поне не в България. :-D
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: