• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
agj - майстор
pansim написа:
agj написа:
! Описани са техническите параметри и ПВ-то при 60% -200А и при 100% -118А !
Асене, въпроса е, че таблицата която е залепена изобщо не отговаря на действителните параметри на инвертора.
А тези червените, вътре като вашите ли са, на ДЕЛ, и на Драгозов???
Три моста работещи в паралел. Защото жълтия който аз тествах е съвсем различен.
Бъркаш ме с някой !Не съм Асен !
agj - майстор
gogo7777 написа:
ми и там има боклуци ,колкото и невероятно да ти си струва! (личен опит )
Естествено, че има, ама на етикета си пише "това е боклук" :-D . Тук изобщо не е така вервай ми :-D

Показания по-горе апарат има надпис на скалата 200А и на табелката е дадено 200А при дадено ПВ. Това не е реално, както и дадоха пример. Е това не е само с тая марка апарати, мога да ти изброя 20 такива като на половината даже ги предлагат и като професионални. Мога да ти се оплаквам колкото си искаш. Отначало и аз ползвах такива. Дадох една торба с пари да оборудвам бригадата с инвертори (и не само) и не ми се реваншираха на обекта (горят като за световно) :-D . И каква гаранция и ремонт получих, знаеш ли :?: . Никога няма да направя тая грешка отново. Има ментета, които даже и за хоби играчка не стават.

Тука от една седмица обикалят едни мангали и предлагат от тия есаб-и хасковските. Вече трети път се спират при мене и само ме дрънчат. Питам ги колко пари искаш бре, той казва 200лв. брато наполовината ги даваме :-D . Нямах намерение да купувам, но циганина се вживявя в търговията и напъва. Викам му добре, ама трябва да го тествам да не вземе да изгори (реших да го изгоря пред него). На петия електрод ми падна бушона и след вдигането му ЕСАБ-а заскимтя и полека затихна и умря :-D . Най-смешното обаче е, че си събраха апарата и отидоха през 2 къщи да го предлагат пак. Естествено отидох и ги изгоних. От тогава не са се мяркали :-D
А ти що щеш на битака? И то да купуваш техника ! :?:
Изобщо идеята да се купувам техника от битака ми е много странна!А особено пък заваръчна и особено пък Есаб…. а и каквато и да е друга реномирана марка !И изобщо всеки здравомислещ човек би трябвало да се сети че такова нещо като Есаб за 200лв.- НЯМА !И точно тук е момента да се направи граница между ментето и китайската стока която е евтина но в никакъв случай не е менте и както писах в по предните си постове трябва да отделим качественото и некачественото и изобщо какво и защо си купуваме !Затова са и форумите да си споделяме мнения впечатления и опит за да си направим избора най добре ! Това менте ЕСАБ което продават на битаците вероятно няма нищо общо с тези както ги наричат ”хасковските” само външния вид е същия вътре обаче най вероятно е съвсем различно това не мога да знам …но знам със сигурност че тези от ”хасковския” сайт са добри за цената на която се предлагат!Искам да уточня че не правя реклама на никой, а да съм полезен на хората който искат да си купят евтин инвертор който обаче в никакъв случай не е боклук и който след 5 електрода ще умре!
dragozow - майстор
Това менте ЕСАБ което продават на битаците вероятно няма нищо общо с тези както ги наричат ”хасковските”
Хасковските фирми всъщност са повече от две, да не споменавам имената им. Отделно всяка фирма има няколко клонинга. Все тая дали са машините от Хасково. Въпроса е какво прави държавата за да защити клиента и търговеца. Щото клиента е излъган, а редовния търговец плаща ДДС, мито и т.н. И ги плаща още при вноса на стоката без значение че същата може да се продаде и след 3 години. Само една инструкция на български направена професионално струва хх лв. Отделно минават разни проверки по магазините на редовните търговци. За един изпуснат ред от някакви директиви в инструкцията пишат актове и те разкарват да им ходиш на крака поне три пъти. Излиза че този който лъже клиентите, не плаща ДДС или плаща занижено, не издава фискални бонове и съответно не плаща данъци е доста по-добре от някой, който се старае всичко да е наред.
gogo7777 - майстор
Затова са и форумите да си споделяме мнения впечатления и опит за да си направим избора най добре !
Не следиш темата и това което съм казал :-D . Къв битак кви 5 лева. Писах за голям вносител.....Дали ЕСАБ-а е бил хасковски или не, незнам. Знам само, че от тая марка има разпространени ментета. Понеже търсещия съвет за избор на апарат иска мнение на хора разбиращи от материята, затова споделям моето виждане без да съм спец в областта как са сътворени машините, а от опит. Получи достатъчно обективни съвета от практик, от търговец, от специалист и от потребител ползващ същия апарат. Остава само да отсее информацията и да си прецени. :-D

Хубаво беше да се съберем и да направим демонстрация, но явно няма да се случи. Щеше да бъде полезно за целия форум и не само....... И действащ експерт щях да викна за обективни заключения, но няма желаещи май........... :?
dragozow - майстор
Що да няма желаещи? Знаеш ли колко машини мога да домъкна?
torbalan - Дървен философ
е, хайде де! :)
valiopeshev - напреднал
Едно време имаше професионални електрожени на базата на управление на тиристори. Лично не съм ги виждал на живо, но съм чел за тях. Сега произвеждат ли се и въобще и някой знае ли нещо за тях? dragozov, ти си най навътре в пазара, знаеш ли нещо по въпроса? :drinkers:
gogo7777 - майстор
Що да няма желаещи? Знаеш ли колко машини мога да домъкна?
Ми останах с впечатление, че само си пишем без да се взима на сериозно идеята. Трябва само да се организираме така, че на всички да им е удобно.
Krass - майстор
valiopeshev написа:
Едно време имаше професионални електрожени на базата на управление на тиристори. Лично не съм ги виждал на живо, но съм чел за тях. Сега произвеждат ли се и въобще и някой знае ли нещо за тях? dragozov, ти си най навътре в пазара, знаеш ли нещо по въпроса? :drinkers:
Те са огромни трифазни със схема ларионов.

Прикачен файл

9033265_1_585x461_rev002.jpg
9033265_1_585x461_rev002.jpg (41.21 KиБ) Видяна 3009 пъти
gogo7777 - майстор
Едно време имаше професионални електрожени на базата на управление на тиристори.
Не едно време, а и до сега се ползват. И то доста. Трансформаторния електрожен изобщо не е излизал от боя :-D

Това е повече от професионално :-D http://www.directindustry.de/prod/casto ... 76407.html
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: