• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 59
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Еми така де, руснака пише за тоя вид машини където такт 3 и 4 се изпълняват последователно (няма настройка ток или време в такт 3, в случая ток), а газта е извън такт 4.
Това дето пише на копчето за превключване 2Т и 4Т не са тактове, а положения на джойстика (бутона). Погрешно им казваме 2 или 4 такта. Като сложиш ключа в положение 2Т (или 2 стрелки), не означава, че машината работи на 2 от тактовете и другите ги няма, а си работи пак на 4 като изпълнява 1-ви и 2-ри такт последователно (при натиснат бутон) и 3-ти и 4-ти при отпуснат бутон. Това е така защото ако вместо бутон имаш на ръкохватката джойстик е по-удобно да превключиш на 2Т.
За каква машина пише руснака, дай целия текст или книга. Руския не ми е силен ама....

При моя Линкълн примерно първоначалното пускане на газта е заедно с такт 1, а газта след гасене е независима (извън такт 4). Времето на затихване и тока са в такт 3 като мога да го задържа принудително (на 50% по подразбиране), да оставя да го изпълни по настройка или да го прекратя веднага. Така е и при Кастолин и Цебора. За други нямам спомен.
agj - майстор
gogo7777 написа:
За каква машина пише руснака, дай целия текст или книга. Руския не ми е силен ама....

.
Приложения текст беше част от инструкция за експлоатация на Kemppi MLS …така че можеш да бъдеш сигурен че машината е от най висш клас със всякакъв вид регулировки на тока и газта а пък при панел ACX нещата са още по сложни там има още два вида функции 4Т lOG и MINILOG с използване на два работни заваръчни тока- нисък и висок ….
И изобщо има всякакви машини с разновидности на 4Т функцията …..Моята машина също е с подобна разновидност на 4Т функция с два работни тока ….
А с подобен Линкъл като твоя също съм работил ,най ме дразнеше при него че при двутактовия режим винаги трябва да се чака затихването да спре за да се запали повторно дъгата ,докато при всички други машини можеш ди си палиш повторно винаги докато дъгата още затихва ….та такива ми ти работи май много информация натрупахме и вероятно на доста от колегите нито ще им е интересно нито ще ги интересуват профи машините …!
gogo7777 - майстор
Е който го интересува му е интересно. Не е казано, че профи машинките са друга бира :-D . Принципа на работа е един и същ, само дето при профито имаш повече възможности, повече стабилност и не на последно място по-здрави (удар, прах, влага, температура и т.н). А при другите трябва да се внимава винаги, особено в каква среда се работи :-D . Заварчика се пригажда към машината и колкото тя е по-благосклонна :-D толкова по-добре ставт работите. Аз лично с различните машини заварявам различно, щото не се сработвам с апарата (трябва време). Случвало ми се е да правя супер некачествена заварка именно поради тая причина и си викам ааааааа апарата нещо..... :? (нормална реакция :-D ). А то апарата не ми е виновен.
valiopeshev - напреднал
agj написа:
valiopeshev написа:
Ролята на газта след спиране на заваряването е точно предпазване на заварката от окисляване. Волфрамът се топи при 3400 градуса и затова няма нужда от някакво специално охлаждане. :drinkers:
Вальо ,горещо ти препоръчвам да потърсиш информация за ВИГ заваряването -има и учебници има и филмчета ....чети гледай и се просвещавай ! :drinkers:
Някога бях си струпал оттук оттам една система за ВИГ, но така и не се стигна до работа с нея. Беше много отдавна, затова казвам каквото си спомням. Имам и книги и линкове към филми. Ще се интересувам по подробно ако ми се наложи да работя с ВИГ. Гледам от ютуб една такава поредица от Бразилия, но повече за учене на езика отколкото за друго. Благодаря все пак за съвета. :drinkers:
valiopeshev - напреднал
gogo7777 написа:
Е който го интересува му е интересно. Не е казано, че профи машинките са друга бира :-D . Принципа на работа е един и същ, само дето при профито имаш повече възможности, повече стабилност и не на последно място по-здрави (удар, прах, влага, температура и т.н). А при другите трябва да се внимава винаги, особено в каква среда се работи :-D . Заварчика се пригажда към машината и колкото тя е по-благосклонна :-D толкова по-добре ставт работите. Аз лично с различните машини заварявам различно, щото не се сработвам с апарата (трябва време). Случвало ми се е да правя супер некачествена заварка именно поради тая причина и си викам ааааааа апарата нещо..... :? (нормална реакция :-D ). А то апарата не ми е виновен.
Същото ми се е случвало като се кача на друга кола от същия модел. Хода на педалите по друг, по стегнати или по хлабави са и т. н. Поне при едновремешните коли беше така. :drinkers:
fanti - помощник
Зачетох се в постовете на колегите [ agj] и [ gogo7777] които СПОРЯТ - \ силно казано\ отностно настройките на работа на [ TIG-a] и тези прословути 2 -т , 3-т , 4-т и т. н. Погледнете това моделче http://www.youtube.com/watch?v=LhzcpiNuRKE Предполагам че е по- добро защото има повече потенциометри за настройки , от там и самата работа на [ TIG-a ] .Води се TIG 200 Pulse , но за съжаление го нямя в сайта на г-н Драгозов или най- вероятно не е добавено . Какво ще кажете колеги за това ?Кое да избера колеги TIG 200 или TIG 200 Pulse ????
pansim - майстор
Е, ако ти не знаеш какво искаш, как някой да ти го каже?
:partyman:
gogo7777 - майстор
Кое да избера колеги TIG 200 или TIG 200 Pulse ????
А какви са ти намеренията. Ще ставаш заварчик или ще го ползваш за хоби ползване.
agj - майстор
fanti написа:
Погледнете това моделче http://www.youtube.com/watch?v=LhzcpiNuRKE Предполагам че е по- добро защото има повече потенциометри за настройки , от там и самата работа на [ TIG-a ] .Води се TIG 200 Pulse , но за съжаление го нямя в сайта на г-н Драгозов или най- вероятно не е добавено . Какво ще кажете колеги за това ?Кое да избера колеги TIG 200 или TIG 200 Pulse ????
Ми избери с пулса ! Повече екстри - по добре !Но човек винаги трябва да знае кое за какво ще му послужи ! :-D
fanti - помощник
pansim написа:
Е, ако ти не знаеш какво искаш, как някой да ти го каже?
:partyman:
Да колега \pansim\ наистина незная защтото както споменах нямам никъква представа за всичко това . Затова и питам за да избера наи-доброто спрямо качество - цена . Никой не може да предскаже бъдещето си и заварчик мога да стана щом става дума за прехрана .Така и така съм събрал някъкви пари и затова искам да е нищо читаво спрямо по-лесната употреба на машината и най- вече качеството на самата ЗАВАРКА.Може да потрябва както за асмалъци така и за тръби за високо налягане .Затова моля и чакам отговор от ВАС колегите за да съпоставя и избера качественната \отговорна \ заварка която една от тези двата \ спрямо параметрите си коита не са ми понятни \ модела машинки ще направи. Благодаря.
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 59

Тема "Инверторни електрожени" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: