• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
Не са много добри тези инвертори, както и сам си забелязал.
Ама за толкоз пари - толкова. Сега остава и да поработи една година без авария и трябва да си доволен. Че наложи ли се ремонт - отиде ефтината покупка :lol:

Аз също се бях наканил да купувам подобен инвертор, но се отказах след няколко проби. Сега си ги изработвам сам
и смея да твърдя, че като работа са МНОГО по-добри. Естествено отстъпват по външен вид, но това едва ли е най-важното за един електрожен.
agj - майстор
pansim написа:
Не са много добри тези инвертори, както и сам си забелязал.
Ама за толкоз пари - толкова. Сега остава и да поработи една година без авария и трябва да си доволен. Че наложи ли се ремонт - отиде ефтината покупка :lol:

Аз също се бях наканил да купувам подобен инвертор, но се отказах след няколко проби. Сега си ги изработвам сам
и смея да твърдя, че като работа са МНОГО по-добри. Естествено отстъпват по външен вид, но това едва ли е най-важното за един електрожен.
Не плаши така колегата cgergov ,какво не му е добро на апаратчето ?Пробвал го е работи си ....4 часа са половин работен ден ,апарата е издържал на този тест какво повече се иска....
А пък дори и с най качествената маркова техника Норда пак си лепне ,така че това не е от апарата !
pansim - майстор
Нищо му няма на апаратчето. Просто колегата е видял, че не стават добри заварки, нещо в което и аз съм се убедил тествайки разни ефтинийки. А за Норда - лепне, ама разлика от един до друг заваръчен апарат - от земята до небето. Ти поне ги разбираш нещата, няма нужда да те убеждавам.
sparow - специалист
Точно поцинкованата тръба и изобщо материали с цинково покритие не са най-удачния избор за заварка , :roll: вземай черно желязо и почвай проби и давай снимки.А за стоманените електроди се иска свикване,с къквото и да заваряваш ,ако си начинаещ с тях винаги ще лепнат,залепват и при нисък ток.А относно разянето ,поцинкованата тръба я режа на 60амп. с 2.5мм. :lol:
sek.1 - специалист
Поцинковано въобще трудно се заварява докато не изгори цинка освен това пуши и отделя токсични газове от които после много боли глава . Препоръчвам на всеки който заварява поцинковано първо механично да почисти от цинк мястото на заварката .
здравейте колеги и аз като вас се интересувам от тея ма6ини само 4е искам да си зема инверторен и се 4удим има голям избор
ина4е имам един раидар 200 ампера заварява доволно ама е КУТУК :lol: ТА даме насо4ите за не6то по леко и добро
silent - майстор
Аз имам Ейнхел от първите преди повече от 10години. Наистина е много досадно да се включва защитата през няколко електрода. Алуминиева му е намотката. За тези години много работа ми е свършил. Едва преди няколко месеца му сложих един вентилатор 120мм да изсмуква въздуха от кутията и един единствен път ми се включи защитата при заваряване с електроди 3.25 почти на пълна мощност в следобедния пек под пряко слънчево греене. Инак голям недостатък са много късите кабели . При заваряване на по-високо качваш и електрожена. като цяло става и препоръчвам за домашна употреба.
daniench - напреднал
здравейте ,значи и аз много се колебах какво да взема за домашна употреба ,четох много и накрая реших че ще е инверторен,
взех едно китайче 160А за 220 лв от Хасково ,гаранция франция,издържа 1 година и около 20 -25 електрода -не ми се налага да заварявам често
Обаче взе че умря ,търсих сервизи ,ама около 70-120 лв за ремонт не ми се дават.
Взех тогава решение да взема един електрожен от Баумакса -промоция за 100(сто) лв,па каквото ще да става-този път с гаранция 2 г-парен каша духал......
Елктроженчето си има и вентилатор,нарочно го захраних през удължител 3х1мм -20м да се мъчи да видя дали ще работи,купих и електроди 2мм ,за всеки случай (дават го че може и с 3.25)
Пали с една идея по зле от инверторния ,но не прави по-лоши заварки от него(след известни проби и свикване от моя страна)
Когато заварява пръска малко(инверторния работеше по-мазно),тока който са дали за 2мм (55А) се оказа малко ,но с 65-70 А
(това е по скалата на електрожена ,не съм го мерил) заварява много добре, заварката се разлива и провара е добър,
също и с 2.5 мм на ток около 90 А ,на 3.25 лепнат много на максимален,ще го пробвам и без удължител да видя дали не е от това.
Теглото му е 13 кила ,инвертора беше 8,не съм заварявал и с двата нещо специялно-винкели и тръби елктроди на 25+ години от мазето нямам идея какви са + 2мм които купих (рутилови )
На всички режими му дават време за работа/ почивка в секунди ,но аз така или иначе като направя заварката ,махна шлема ,сложа очила за ъглошлайф ,изчукам шлаката ,изтъркам заварката с четка,оглеждам за пропуски и то времето за почивка
се получава само
Заварих около 15 електрода ,не ми е изключвала защитата
Марката е някаква на Баумакс -О.К.
Ясно ми е ,че не съм взел нещо супер,мега ,дупер електрожен но искам да кажа че и между евтин инверторен и евтин трансформаторен голяма разлика няма ,само дето трансформаторния е по надежден,съжалявам че не го взех миналата година ,когато се чудех дали инверторен или трансформаторен за домашни нужди ,а повредения инверторен го замених
за една фотосоларна маска (с доплащане от моя страна) за спомен
Това от мен за избор на евтин електрожен за домашно ползване
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Електрожен за непрофесионални цели" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: