Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
freshenero - специалист
Скъса се края на пружината ,която държи барабана на пералнята.Въпросът е как да закривя здравият и край.Не знам дали чрез загряване със газова горелка ще стане или ще се разкали?
ESPACE - майстор
Ами то нали това е идеята. Да разкалиш витката локално за да можеш да я огънеш. Трябва ти малка горелка за целта.
MamaMy - майстор
Каква е пералнята?
Имам една перла 04 тук и мога да ти подаря една :?
novgradski - специалист
Потърси втора употреба(не се разбра за какъв модел)в мазата имам на indezit(безплатни-ама си от Кюстрндил).
Иначе преди да загрееш с горелката-сложи клин и ламаринка -за да загяваш само "до" последната навивка...и по бързо да махаш пламъка -за да не прегрее зоната за огъване.
dadko - майстор
Кажи какъв е модела. Или дай размери на самите пружини. Може да паснат и от друга марка и модел. Имам разни чарколаци от две перални, едната Candy, другата не се сещам каква марка беше.
profesionalist_wood - майстор
Аз имах доста чарколяци от перални ама ги подарих, оставих си някои неща за спомен от една пералня от 1953г дядото на Индезит :-D
freshenero - специалист
Пералнята е ЕЛЕКТРА БРЕГЕНЗ.За сега свърших работа,пружината е извита и закачена.Но плаче за лагер.Веднъж го сменях вече,но сигурно е бил менте.

Тема "счупена пружина-ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: