Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
valioka - напреднал
Здравейте!Искам да попитам за този апарат възможно ли е да се преработи (Т.е.апарата взема захранване от правотоков източник и заварява).Та въпроса ми е може ли да се преработи ,да му се сложи кабел да се включва директно в ел. мрежата и някакъв потенциометър или копче за увеличаване и намаляване на ампеража.А и евентуално колко приблизително би струвало това.Апарата има отлични характеристики, но аз за съжаление нищо не разбирам от електротехника.http://www.newarc.co.uk/products/in-lin ... iper-2000/

Прикачен файл

P1050080.JPG

Прикачен файл

P10500766666.JPG
pansim - майстор
За съжаление, не може. Иска си допълнителен правотоков източник. Може и от старите пернишки трифазни токоизправители...но си иска неговото. Не може просто да се включи в контакта. [-X

И това чудо е за работа с аргон и волфрамов електрод.
dragozow - майстор
Някой и преди беше питал точно за този апарат.
gogo7777 - майстор
Ами ето кой :-D
viewtopic.php?f=56&t=41536&p=486452#p486452
valioka - напреднал
Да аз питах.Апарата само го подмятам в къщи а искам да го използвам някак си ,затова питам какво може да се направи.
gogo7777 - майстор
Щом е за вкъщи, намери си як траф 70-80 волта на празен ход и изправителни диоди и си го ползвай. Можеш да сложиш дълги кабели и да носиш само Вайпъра. Трафа може на количка и така. Варянти бол. Машината е много добра........
Успех
valioka - напреднал
Значи до колкото разбрах вземам трансформатор от 220 волта да сваля на 70 - 80 волта а тези изправителни диоди какви трябва да са т. е. какви параметри и колко броя?
gogo7777 - майстор
Диодите изправителни може с 2, 4 или 6 броя. Зависи как е навит и дали е моно или трифазен трафа. За мощноста му, не знам колко трябва да е, но ще е огромен.

Тема "Въпрос за инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: