stivemaster написа:Мен точно това най ме дразни бе колега ,това което казваш за невъзможността една фирма да прави цяла машина ,е просто една подробност само ,по гадното е когато не искаш да направиш нещо.Защото каквото и да вземеш да правиш тук с правилната технология и организация ще си им КОНКУРЕНТНОСПОСОБЕН - проверено !!!Не става ! Преди десетина години правехме щанци и матрици за една немска фирма . Бяхме изстискали минималната възможна цена . Работихме около година за тях и китайците дадоха оферта под половината на нашата цена . Смятахме смятахме с китайската оферта по нашите цени не можехме да си покрием материалите и тока .
Повечето хора в западния свят идея си нямат, колко сериозни са чайните и колко насериозно са взели възможността да господстват над света икономически ,политически ,пък и какво им пречи и като асимилатори (предвид броя им ,да не ни дава господ икономиката им да прегрее както предвиждат американски борсови анализатори , а пак да тръгнат да се разселват по света)
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1
- специалист
145 мнения в "Esab Buddy Arc 180"
stivemaster
- майстор
Може би не дадох достатъчно параметри на твърдението си ,а именно - говорим за продукция с едно и също качество,даречем ЕС сертификат.После направих уточнението ,ако нашата фирма разполага с конкурентна технология и техника за производство ,както и да успее да създаде правилната организация затова.Не на последно място не забравяйте че ставаше дума за производство на машини съоръжения и технологично обурудване ,което ще има и сериозно навло ,а не кинкалерия или пластмасови изделия където то ще е нищожно.Така транспорта и митото върху тяхната стока ни дават възможност да се включим на почти същата цена като тях.
sek.1
- специалист
През 1991 година идва китайска делегация в ЗММ София . Искат пълното оборудване за завод за производство на малогабаритна селскостопанска техника . Тогава ЗММ още не е усетило вятъра на промените и имат на склад много машини и материали . Всички мислят че са ударили кьоравото и са стъпили здраво на китайския пазар още повече че дръпнатите плащат без да се пазарят в долари . Получават си в срок оборудването и повече не стъпват в ЗММ . Човека който е обучавал китайските инженери да работят на МС 032 и СТ 161 с операционни системи Фанук 6 казваше че не е виждал толкова добре подготвени теоретично и практически инженери . След няма и година България е залята от малки китайски тракторчета произведени с български машини . Пак според същия човек китайците просто са разглобили по една машина и веднага са почнали да си ги произвеждат сами .
dragozow
- майстор
С повечето прохождащи в дадена област е така. вече не е 1991-ва и китайците имат свои разработки. Удивително е колко бързо реагират на всяка идея и прищявка на купувача. Даже и за малък пазар като нашия веднага правят дребни промени по разни машини, от Европа това би било абсурд. Смело вървят по пътя на Япония и Южна Корея отпреди години.
profesionalist_wood
- майстор
Честита Коледа на Драгозов и колегите!
Аз в БГ не съм виждал стоки ,,Сделано в Россия,,
Виж в Русия съм виждал много неща местно производство но като изпълнение много недодялано направени, и общо взето 60% китайски стоки срещу 40% руски
Имам един руски катинар който купих от нашенска железария за 7 лв и е произведен в Таганрог и издържа на -60 градуса студ със безпроблемно задвижване на механиката
В работилницата инструментите ми са 99% изцяло китайски с изключение на няколко руски и български гаечни ключове,шведска пила,френски щрайхмус,австралийски гриндер,рендета отпреди 9-ти и български длета на траян петров и български струг
Макя му деба как китайците станаха 1 милиард със малките чурки и ще командват света
А на мен никоя българка не ми пуска и са все с претенции
Начи женорята от 18 до 29 лягат с лоши момчета а от 30 до 36 намалят претенциите само и само някой да ги прибере.Населението ни все намалява обаче претенциите все по големи стават 
Аз в БГ не съм виждал стоки ,,Сделано в Россия,,

Имам един руски катинар който купих от нашенска железария за 7 лв и е произведен в Таганрог и издържа на -60 градуса студ със безпроблемно задвижване на механиката

Макя му деба как китайците станаха 1 милиард със малките чурки и ще командват света

sek.1
- специалист
profesionalist_wood написа: А на мен никоя българка не ми пуска и са все с претенцииЗа това че не знаеш как да си поискаш не са виновни китайцитеНачи женорята от 18 до 29 лягат с лоши момчета а от 30 до 36 намалят претенциите само и само някой да ги прибере.Населението ни все намалява обаче претенциите все по големи стават

Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература