• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
sek.1 - специалист
stivemaster написа:
Мен точно това най ме дразни бе колега ,това което казваш за невъзможността една фирма да прави цяла машина ,е просто една подробност само ,по гадното е когато не искаш да направиш нещо.Защото каквото и да вземеш да правиш тук с правилната технология и организация ще си им КОНКУРЕНТНОСПОСОБЕН - проверено !!!
Повечето хора в западния свят идея си нямат, колко сериозни са чайните и колко насериозно са взели възможността да господстват над света икономически ,политически ,пък и какво им пречи и като асимилатори (предвид броя им ,да не ни дава господ икономиката им да прегрее както предвиждат американски борсови анализатори , а пак да тръгнат да се разселват по света)
Не става ! Преди десетина години правехме щанци и матрици за една немска фирма . Бяхме изстискали минималната възможна цена . Работихме около година за тях и китайците дадоха оферта под половината на нашата цена . Смятахме смятахме с китайската оферта по нашите цени не можехме да си покрием материалите и тока .
dragozow - майстор
На цена не можем да се борим с азиатците, просто там всичко е по-евтино. Повечето производства работят с нови машини и загубите са минимални. У нас рядко има нова техника, всичко е останало от соца или внесено трета ръка отвън, тока е скъп, транспорта е скъп и т.н.
stivemaster - майстор
Може би не дадох достатъчно параметри на твърдението си ,а именно - говорим за продукция с едно и също качество,даречем ЕС сертификат.После направих уточнението ,ако нашата фирма разполага с конкурентна технология и техника за производство ,както и да успее да създаде правилната организация затова.Не на последно място не забравяйте че ставаше дума за производство на машини съоръжения и технологично обурудване ,което ще има и сериозно навло ,а не кинкалерия или пластмасови изделия където то ще е нищожно.Така транспорта и митото върху тяхната стока ни дават възможност да се включим на почти същата цена като тях.
sek.1 - специалист
През 1991 година идва китайска делегация в ЗММ София . Искат пълното оборудване за завод за производство на малогабаритна селскостопанска техника . Тогава ЗММ още не е усетило вятъра на промените и имат на склад много машини и материали . Всички мислят че са ударили кьоравото и са стъпили здраво на китайския пазар още повече че дръпнатите плащат без да се пазарят в долари . Получават си в срок оборудването и повече не стъпват в ЗММ . Човека който е обучавал китайските инженери да работят на МС 032 и СТ 161 с операционни системи Фанук 6 казваше че не е виждал толкова добре подготвени теоретично и практически инженери . След няма и година България е залята от малки китайски тракторчета произведени с български машини . Пак според същия човек китайците просто са разглобили по една машина и веднага са почнали да си ги произвеждат сами .
dragozow - майстор
С повечето прохождащи в дадена област е така. вече не е 1991-ва и китайците имат свои разработки. Удивително е колко бързо реагират на всяка идея и прищявка на купувача. Даже и за малък пазар като нашия веднага правят дребни промени по разни машини, от Европа това би било абсурд. Смело вървят по пътя на Япония и Южна Корея отпреди години.
profesionalist_wood - майстор
Честита Коледа на Драгозов и колегите!
Аз в БГ не съм виждал стоки ,,Сделано в Россия,, :) Виж в Русия съм виждал много неща местно производство но като изпълнение много недодялано направени, и общо взето 60% китайски стоки срещу 40% руски :?
Имам един руски катинар който купих от нашенска железария за 7 лв и е произведен в Таганрог и издържа на -60 градуса студ със безпроблемно задвижване на механиката :prayer: В работилницата инструментите ми са 99% изцяло китайски с изключение на няколко руски и български гаечни ключове,шведска пила,френски щрайхмус,австралийски гриндер,рендета отпреди 9-ти и български длета на траян петров и български струг

Макя му деба как китайците станаха 1 милиард със малките чурки и ще командват света :-D А на мен никоя българка не ми пуска и са все с претенции :? Начи женорята от 18 до 29 лягат с лоши момчета а от 30 до 36 намалят претенциите само и само някой да ги прибере.Населението ни все намалява обаче претенциите все по големи стават :mrgreen:
sek.1 - специалист
profesionalist_wood написа:
А на мен никоя българка не ми пуска и са все с претенции :? Начи женорята от 18 до 29 лягат с лоши момчета а от 30 до 36 намалят претенциите само и само някой да ги прибере.Населението ни все намалява обаче претенциите все по големи стават :mrgreen:
За това че не знаеш как да си поискаш не са виновни китайците :-D :-D
nenkolpfc - напреднал
Здравейте,разглаждах въпросния електожен Esab Buddy Arc 180,според вас той ли е по удачния избор от TELWIN FORCE 165 ,защото и двата са в един и същи ценови клас.
agj - майстор
По удучния избор е Esab Buddy Arc 180!
gogo7777 - майстор
И двата са горе долу еднакви. По-пресен спомен имам от Бъдито и не съм впечатлен от него особено. Според мен гаранцията и сервиза са от значение при тези апарати.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 15

Тема "Esab Buddy Arc 180" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: