• 1
  • 2
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
hristov1 - специалист
А височините какви трябва да са приблизително на 140/200 на високата и на ниската табла и също така царгите на каква височина са ?Ако съдя по снимката според мен на това легло е около 30см височината до подматрачната рамка и от там вече 15-20 за матрака :)
Lans Link - специалист
Средно статистическите размери за височина са - на малка табла 80 см. , на голяма табла 120 см. но винаги може да има изключение според модела на спалнята и желанието на клиента. Същото се отнася и за височината на леглото. При височина на матрака 20 см. от там прибавяш 15, 18 , 20 см. според желаната / удобна/ височина.
hristov1 - специалист
Благодаря ти всичко ми стана ясно с изключение на едно отгоре на голямата табла облото желязо как се прави продават ли нещо такова готово по складовете?:)Поздрави. :-D
Lans Link - специалист
Горе на таблата жИлязото е готов турски елемент - чугунена отливка, но пригодена за заварка, нещо като това http://www.zdravchuk.com/p/1717/3513101 , но сега турците се изхитриха вече и ги правят кухи от ламарина :lol: . Аз избягвам да ползвам готови елементи - правя си ги сам.Айде като я направиш да пуснеш една снимка. Поздрави !
hristov1 - специалист
Разбира се че ще кача снимки да видим какво ще стане ;)Поздрави.
Krasenpetkov - помощник
Здравейте,
Направата на спалня от ковано желязо изисква много пот, мъка и нерви :shock: ето и един пример, който до скоро продавах ( реших да си оставя за себе си). Правили сме го с баща ми като няма закупени детайли или орнаменти и всичко е ръчна изработка :)
Прикачен файл:
image.jpeg
Lans Link - специалист
като няма закупени детайли или орнаменти и всичко е ръчна изработка

А тези топузи отгоре на двете табли с флекса ли ги дялка , или са "ръчно ковани" :) ?
  • 1
  • 2

Тема "Легло от ковано желязо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: