Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
pansim - майстор
За алуминий се взима само най-доброто. Лично мнение.
За почти същите пари има добри машини. Пиши ми на ЛС...ако искаш.
agj - майстор
pansim написа:
За алуминий се взима само най-доброто. Лично мнение.
За почти същите пари има добри машини. Пиши ми на ЛС...ако искаш.
Най доброто са :Кемппи ,Есаб ,Милър и т.н. и ....т.н.!Само че всички тия са по над 7-8 хилки :-D
Последна промяна от agj на съб апр 29, 2017 5:26 pm, променено общо 2 пъти.
agj - майстор
NovobranecGT написа:
Едно малко питане по темата за заваръчните апарати....Харесал съм си TIG AC/DC, чист китаец, за заваряване на цветни метали и главно алуминий с любителски цели. Това което забелязах е, че евтините модели като този:http://www.emag.bg/argonov-aparat-tigta ... GwodEXoH0A , нямат настройка на честотата на променливия ток, което доколкото чета е важно. Други по-скъпи модели, за които не ми се дават пари, имат този потенциометър, на който пише "AC frequency".
Общо взето, в Youtube има доста клипчета с точно посочения китайски клонинг от линка, на които се вижда че успешно заварява алуминий. Въпросът е - къде е компромисът?
Настройка на честотата на променливия ток си е добра екстра!Особено добре действа при заваряване на детайли с различна дебелина .Принципа е по висока честота -по тънки детайли.
Виж това :
http://pchelata.eu/%D0%B0%D1%80%D0%B3%D ... 1%82%D0%B8
NovobranecGT - напреднал
Добре де, ще задам въпроса по друг начин. Жълтият китаец няма врътка за честотата на променливия ток и може да се намери за около 1000лв(продавача казва, че е с променлив ток на 100 херца). Следващият подобен китаец(син на цвят, но с почти същата кутия по външен вид и размери), който има този потенциометър за честотата и максималната й стойност е 80 херца, струва окoло 1700лв. Естествено, едното е чист китаец, другото е брандирано, но и двете са AC/DC 220 Pulse за жълтия и съответно AC/DC 200 Pulse за синия. Четох, че е хубаво реглажа на честотата да става в диапазон от 100херца нагоре, което и двата не го могат? Струва ли си разликата в парите, само заради това, че единият е фиксиран на 100 херца, а другият може да се регулира до 80 херца макс?
П.П. Мога да дам и реални линкове на обяви, с двете машини, но няма да е безпристрастно, защото вносителят на синята машина влиза и пише в този форум :-D
П.П.П. Машината не ми трябва за професионална употреба, няма да я ползвам в индустрията.
MamaMy - майстор
Машините си приличат само по кутии защото кутиите ги прави един и същи китайски гараж. Вътре нямат много общо. Ако критерия ти е какво е казал търговеца, скачай. После като не работи читаво си викай търговеца да го заварява. Той този с по-евтиния китаец и адрес няма. Знаеш ли колко е голямо Хасково или Пазарджик. За Пловдив да не говорим. Там са основните места от където тръгват боклуците които се предлагат. Основно в ОЛХ или разни хвърчащи сайтове само с телефон. :-D
Сещай се защо се крият. Нали всеки който си слага името зад дадена гаранция трябва и да си я покрива.
Да знаеш, че аз имам един български електрожен. И той няма копче за регулиране, но е АС на 50 херца. Това, че струва 150 лв, значи ли, че ония и двамата са измамници?
Моя си е обикновен траф :mrgreen:
NovobranecGT - напреднал
MamaMy написа:
...[/size]
Аз не искам да споря с никого, а само искам съвет и то доколкото може да е обективен. За различните потребности има различни машини. Специално този жълт китаец за 1000лв си има завод, в който се прави, а не гараж. https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 0.0.SQ4G40 . Друг въпрос е какво е качеството на компонентите които се залагат при поръчката.
Тук има и клипче че това чудо може да "заварява": https://www.youtube.com/watch?v=fzSnGL19vqI
pansim - майстор
Не пожела да ти дам малко информация - твоя воля.
NovobranecGT - напреднал
https://www.youtube.com/watch?v=JxKcA6ZbZf0
Ето още един от pchelata.eu, за 1700лв. Както се вижда и той заварява, макар под друго име и цвят.
MamaMy - майстор
Когато си наивен и си будала, то си е за цял живот.
Да знаеш, че аз съм от полицията и се опитвам да арестувам едни подли и гадни телефонни измамници дето подлъгват наивни пенсионери. Обаче те ме познават и ме следят постоянно и няма как да вляза в банка да изтегля пари. Хвърли през терасата парите за електрожена увити във вестник и хванати с ластик отгоре. Аз ще ги взема от долу и ще и ги занеса уж плащам за лечение на моя близка. До един час ще ги арестувам и си имаш парите обратно. Даже ще уредя да те покажат по БТВ новините и г-н Борисов да те похвали. Току виж и пенсията качили с некой лев. Хайде бегай да пуснеш парите да не ги изтървем ония злодеи :)
agj - майстор
NovobranecGT написа:
Добре де, ще задам въпроса по друг начин. Жълтият китаец няма врътка за честотата на променливия ток и може да се намери за около 1000лв(продавача казва, че е с променлив ток на 100 херца). Следващият подобен китаец(син на цвят, но с почти същата кутия по външен вид и размери), който има този потенциометър за честотата и максималната й стойност е 80 херца, струва окoло 1700лв. Естествено, едното е чист китаец, другото е брандирано, но и двете са AC/DC 220 Pulse за жълтия и съответно AC/DC 200 Pulse за синия. Четох, че е хубаво реглажа на честотата да става в диапазон от 100херца нагоре, което и двата не го могат? Струва ли си разликата в парите, само заради това, че единият е фиксиран на 100 херца, а другият може да се регулира до 80 херца макс?
П.П. Мога да дам и реални линкове на обяви, с двете машини, но няма да е безпристрастно, защото вносителят на синята машина влиза и пише в този форум :-D
П.П.П. Машината не ми трябва за професионална употреба, няма да я ползвам в индустрията.

Аз не искам да споря с никого, а само искам съвет и то доколкото може да е обективен.

Ще се опитам да бъда максимално обективен.
Нито жълтата машина е на 100 херца нито пък синята се регулира до 80.Ако естествено синята е тая на Драгозов!
Aко искаш обективни и точни съвети няма защо да говориш и представяш каквато и да е машина с недомлъвки.Защото всяка една си има характеристики.
От дадения линк за жълтата машина са вижда че е доста тежка -Weight:40kgs От характеристиката научаваме че Frequency(HZ) е -50/60 което означава че в режим АС работи на 50/60 HZ. а не на рекламираните от продавача 100 HZ. Но най много ме озадачи следното: Pulse frequency (Hz) - 0.5-5 !!!!!
А пък на синята машина (ако е на Драгозов) честотата и се регулира на максимална стойност - 60 херца.Теглото и е доста по малко от на жълтата -22кг.Предимство е и 4 годишната гаранция.
Предложих ти тая на Пчелата защото теглото и едва 7кг. Честотата на променливото напрежение е също нерегулируемо и е 60 Hz. Но пък честота на пулсациите са от 0,5 до 200 Hz.
Така че избора е твой!
Имаш още една добра възможност -> http://www.argo-market.com/Products/Details/1326 максимално опростена машина на добра цена с достатъчно дълга гаранция!Но пък теглото и е доста - 22кг

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: