И все пак някой ще обясни ли техническата причина - защо ръждата пречи при някои електрожени, а при други явно не?
Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
DMN
- майстор
4408 мнения в "Избор на инверторен електрожен"
cat
- специалист
На предната страница някой беше написал че причината е волтажа , по ниския волтаж по трудно прави дъга но по добре Пансим или колегите от АиГ да го обяснят . Моя електрожен също палеше трудно електрод дори на чист материал подмених ръкохватката проблема ми се реши . А относно ръжда и боя по заваряваните повърхности най добре е да се почистят заварките стават по хубави .
dim_dimov
- напреднал
Това, че причината е в мен за да не заварява електрожена е пълна глупост. Пълна глупост е на всяка заварка да чистя материала, нови профили и винкели да си играя да ги чистя от складова ръжда. Как така нямам никакви проблеми със стария електрожен, а с този имам. Отделно от това на работа имаме един електрожен модел Buddy май пак е китаец и с него няма проблем със заварките и ръждата. Язък за парите, които похарчих за тая шитня.
DMN
- майстор
dim_dimov написа: Това, че причината е в мен за да не заварява електрожена е пълна глупост. Пълна глупост е на всяка заварка да чистя материала, нови профили и винкели да си играя да ги чистя от складова ръжда. Как така нямам никакви проблеми със стария електрожен, а с този имам. Отделно от това на работа имаме един електрожен модел Buddy май пак е китаец и с него няма проблем със заварките и ръждата. Язък за парите, които похарчих за тая шитня.Според мен е възможно да има някакъв проблем с електрожена ти.
Не знам как си с електротехниката, но ако имаш възможност измери напрежението и на двата твои електрожена на празен ход. На трансформаторния напрежението е променливо(няма плюс и минус), а на инверторния е изправено(има плюс и минус), казвам го за да го знаеш при измерването с уред, ако не го знаеш и решиш да измерваш, измерваш волтовете

cat
- специалист
Хората които предлагат заваръчна техника във форума са Панайот Пансим , Драгозов и АиГ Асен и Георги . Драгозов си държи на гаранцията лично проверено , Панайот оправи електрожена на колега мисля че беше Иза 190 извън гаранционно като не взема пари за ремонта а само някаква част и транспорта , за АиГ не мога да кажа лично нищо имам една маска от тях но по думите на колеги и то хора които си вадят хляба със заваряване и при тях нямало проблеми да се върне нещо. Колегата да праща електрожена за ремонт а не да се чуди защо не заварява .
plamen6703
- майстор
Електрожена не е за ремонт, просто модела му е такъв
Споделих, че съм купувал два броя от евтините електрожени на "Аргомаркет" и двата броя си искат детайлите да са хубаво зачистени, че да заваряват без проблеми. За тия пари толкова, на двата електрожена съм "пипнал" на две места вътре по елементите и се получи нещо като тунингован трабант
Имам и електрожен от АиГ там такъв проблем няма, но и вътре "карантията" на електрожена не е като на евтините модели на Аргомаркет.
Няма как да купиш евтин електрожен и да искаш да е върха на "сладоледа".
В случая няма никакво значение дали електрожена е китайски. В Китай има качество и качество, зависи кой за какво е готов да плати като дава поръчка за изпълнение!
Преди време имаше италиански "високачествени" електрожени... сега във Варна има мошеник, който продава "руски" електрожени... Истината е, че евтиното и качественото се продават в различни магазини !

Споделих, че съм купувал два броя от евтините електрожени на "Аргомаркет" и двата броя си искат детайлите да са хубаво зачистени, че да заваряват без проблеми. За тия пари толкова, на двата електрожена съм "пипнал" на две места вътре по елементите и се получи нещо като тунингован трабант

Имам и електрожен от АиГ там такъв проблем няма, но и вътре "карантията" на електрожена не е като на евтините модели на Аргомаркет.
Няма как да купиш евтин електрожен и да искаш да е върха на "сладоледа".
В случая няма никакво значение дали електрожена е китайски. В Китай има качество и качество, зависи кой за какво е готов да плати като дава поръчка за изпълнение!
Преди време имаше италиански "високачествени" електрожени... сега във Варна има мошеник, който продава "руски" електрожени... Истината е, че евтиното и качественото се продават в различни магазини !

kaio
- напреднал
пон окт 22, 2018 2:46 pmdim_dimov написа: Как така нямам никакви проблеми със стария електрожен, а с този имам.Инверторните електрожени би трябвало да палят дъгата по-лесно, ако HOT START-та работи ефективно. От друга страна VRD-то намаля изходното напрежение до около 20 волта и това според мен затруднява запалването. И как тези функции живеят в един електрожен не мога да разбера, педполагам, че едната следва другата.По горе те бяха посъветвали да замериш изходното напрежение, а на мен ми е интересно да видя описанието на апарата.
DMN
- майстор
kaio написа: Инверторните електрожени би трябвало да палят дъгата по-лесно, ако HOT START-та работи ефективно.Съгласен съм, ама дали някои от тях изобщо имат HOT START

kaio написа: От друга страна VRD-то намаля изходното напрежение до около 20 волта и това според мен затруднява запалването. И как тези функции живеят в един електрожен не мога да разбера, педполагам, че едната следва другата.Аз не съм специалист, нито по електрожените, нито по заваряването, но доколкото знам при HOT START токът при докосване на електрода до детайла е максимален, след което веднага токът се намаля електронно до настроеният от заварчика. За VRD е ясно - намалено напрежение на празен ход за безопасност, така че няма как да си пречат, освен за въпросната ръжда

Последна промяна от DMN на вт окт 23, 2018 9:17 pm, променено общо 1 път.
kuger
- майстор
Мен са ме учили, за да стане добра заварка, детайлите трябва да са почистени от ръжда, боя, смазка. Също и добре напаснати преди заварянето. Спазвам го това и нямам проблеми със заварянето, поне доколкото мога. Имам трансформаторен Кракра имам и инвертор /няма да правя реклама/, и с двата си палят електродите лесно / преимущество има инвертора, там става като излята заварката/.
Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература